Olajjal töltött kotonokkal dobálták meg a mályi fideszesek házait

POLITIKA
2016 június 20., 13:25
comments 161

Mályi Fidesz-KDNP-s helyi képviselői feljelentést tettek, mert mindannyiuk otthonát támadás érte a múlt héten.

Mályi négy Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjét munkájuk miatt összehangolt, a tulajdonukat, otthonukat érintő fizikai támadás érte az elmúlt héten, emiatt feljelentést tettek a rendőrségen – közölte Sömjéni Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település héttagú önkormányzatának egyik érintett képviselője az MTI-vel.

A képviselő négyük véleményét tolmácsolva azt mondta: „Nyilvánvalóan meg akarnak bennünket félemlíteni.” Bejelentés alapján a község üdülőövezetében, a tó partján tartottak bejárást, ezután éjjel otthonukat, autójukat megdobálták gumióvszerekbe töltött fáradt olajjal, „minden úszott az olajban” – idézte fel Sömjéni.

A képviselő biztos abban, hogy nem randalírozó fiatalok merészkedtek erre, sokkal inkább azok – vagy az ő megbízásukból mások –, akiknek az érdekeit sérti a munkájuk, ugyanis több olyan szabálytalanságot, jogszerűtlenséget tártak fel, amik sértik, sérthetik egyesek „érinthetetlenségét” – mondta. Sömjéni szerint bár ezeket a jogszerűtlenségeket többször szóvá tették önkormányzati üléseken, érdemi változás kevés esetben történt.

„Nem akarunk félelemben élni, de visszavonulni sem szeretnénk, nagyon fájna, ha azok kerekednének felül, akik semmilyen szabályt nem tartanak be, akik ilyen tettekre képesek, másrészt azzal elérnék a céljukat” – mondta. Sömjéni szerint mind a négyen rendezett körülmények között élnek, „nincsenek gyanús ügyleteink, nincsenek ellenségeink”.

Teljesen nyilvánvaló, hogy ez az összehangolt támadás a fideszes képviselői minőségünkben végzett munkánk következménye – mondta Sömjéni Éva, aki úgy tudja, rongálás miatt indult az eljárás, de szerinte a cél biztos, hogy nem rongálás volt. A jogász végzettségű képviselő szerint összehangolt támadás történt ellenük, ami szerinte kimeríti a közösség tagja elleni erőszak tényállását, a büntető törvénykönyv szerint ugyanis ehhez elegendő a dolog elleni erőszak megvalósulása is.

A feljelentés tényét az MTI érdeklődésére megerősítette Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Azt mondta: ismeretlen tettes ellen, rongálás vétsége miatt indítottak eljárást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.