Halomra ölik a drogdílereket a Fülöp-szigeteken

külföld
2016 június 21., 13:11
comments 142

"A Manila-öbölben meg fognak hízni a halak, mert oda fogom bevágni az összes bűnözőt"

- ígérte kampányában Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek májusban megválasztott elnöke.

Azóta látszik, nem csak üres beszéd volt a bűnözők legyilkolásáról szóló program, pedig Duterte még el se foglalta az elnöki széket.

photo_camera Hajléktalanokat vesz őrizetbe a Fülöp-szigetek rendőrsége. Fotó: Noel Celis / AFP

Hétfőn például 11 drogdíler megölését jelentette be a rendőrség a hétvégi akciókban. Duterte választási győzelme óta, másfél hónap alatt összesen 40 embert öltek meg.

Előtte négy hónap alatt 39-et.

photo_camera Nyilvános alkoholfogyasztásért őrizetbe vett emberek negyven fekvőtámaszt csinálnak a rendőrörsön. Fotó: Noel Celis / AFP

Duterte június 30-án lép hivatalba, és előre biztosította a rendőrséget, teljes mértékben támogatja őket abban, hogy öljék meg az erőszakosan ellenálló bűnözőket.

Elmondta viszont azt is, hogy azok a rendőrök is így járnak, akikről kiderül, benne vannak a kábítószerüzletben.

photo_camera Egy embert őrizetbe vesznek, mert egy zacskóban oldószer volt nála. Fotó: Noel Celis / AFP

Manilai feltételezések szerint részben azért is növekedett meg a gyilkosságok száma, mert az érintett rendőrök még Duterte hatalomra kerülése előtt elintézik azokat, akik lebuktathatnák őket.

Ronald dela Rosa rendőrfőkapitány szerint erről nincs szó, a bűnözőket törvényes akciókban ölték meg.

Rodrigo Duterte kampányáról, aki összehozta a demokráciában elképzelhető populizmusmaximumot, bővebben itt:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.