Nagy Ádámért kétmillió eurót is megadna a Benfica

Nagy Ádám 17-es számmal a tavaly nyári U20-as világbajnokság csoportmeccsén, Brazília ellen. (MTI/EPA/Dean Pemberton)

A magyar válogatott középpályáján remeklő 21 éves Nagy Ádám virít a keddi portugál Record című sportnapilap címlapján. Azt írja az újság, hogy a bajnok Benfica 1,5 millió euróért szerződtetné a Ferencváros játékosát. A lap meg is szólaltatta a játékost, aki azt nyilatkozta, hogy természetesen óriási megtiszteltetés lenne egy ilyen nagy multú csapatnál játszani, mint a Benfica.

A portugálok állítólag Naggyal szeretnék pótolni a Bayern Münchenhez távozó Renato Sanchest. Az A Bola című napilap azt is tudni véli, hogy Luís Filipe Vieira elnök mielőbb rövidre zárná a tárgyalásokat, úgyhogy hajlandó további félmillió eurót rátenni az árra, ha gyorsan üzlet köttetik.

Nemrég az volt a hír, hogy az olasz élvonalbeli Bologna Kleinheisler Lászóval együtt vinné a magyar középpályást.

Kiegészítés: kétmillió euró, azaz 600 millió forint szép pénz, de nem biztos, hogy a tündöklő Nagy Ádámért túl nagy ár lenne, sőt. Két éve (az akkor szintén épp 21 éves) bosnyák védőért, Mohammed Besicért ennél jóval többet, közel 4 millió fontot kapott az Evertontól a Ferencváros, aminek nagy része az anyaegyesület Hamburghoz került, de 470 millió forint jutott a magyar klub kasszájába is.

Szerdán épp a portugál válogatott ellen lép pályára a magyar válogatott. (Nemzeti Sport)