Nyilvánosságra hozták az orlandói lövöldöző rendőrökkel folytatott beszélgetésének teljes leiratát

külföld
2016 június 21., 03:09
comments 18

A republikánusok nyomására hétfő este az FBI nyilvánosságra hozta Omar Mateen, az orlandói mészáros a rendőrséggel folytatott beszélgetésének teljes leiratát. A nyomozók hétfőn délelőtt még csak egy szerkesztett leiratot tettek közzé, egy olyat

amiben utalás se volt az ISIS-re.

A korábbi tudósítások szerint Mateen, aki a mészárlás huszadik percében hívta a segélyhívót, a rendőrséggel folytatott beszélgetés során felesküdött az ISIS-re.

A kimaradt részek miatt a republikánusok azonnal tiltakozni kezdtek. Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke "felháborítóan nevetséges" cenzúrának nevezte az ISIS-es rész kivágását.

Az FBI azzal indokolta a döntést, hogy nem akart publicitást adni a terrorszervezetnek. Ryan Barack Obama elnököt okolta a döntésért, de a Fehér Ház szóvivője szerint ahhoz az elnöknek semmi köze nem volt. "Ez a minisztérium és az FBI döntése volt, hozzájuk forduljanak tiltakozásaikkal" - üzente a republikánusoknak. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.