Nyilvánosságra hozták az orlandói lövöldöző rendőrökkel folytatott beszélgetésének teljes leiratát

2016 június 21., kedd 3:09
18

A republikánusok nyomására hétfő este az FBI nyilvánosságra hozta Omar Mateen, az orlandói mészáros a rendőrséggel folytatott beszélgetésének teljes leiratát. A nyomozók hétfőn délelőtt még csak egy szerkesztett leiratot tettek közzé, egy olyat

amiben utalás se volt az ISIS-re.

A korábbi tudósítások szerint Mateen, aki a mészárlás huszadik percében hívta a segélyhívót, a rendőrséggel folytatott beszélgetés során felesküdött az ISIS-re.

A kimaradt részek miatt a republikánusok azonnal tiltakozni kezdtek. Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke "felháborítóan nevetséges" cenzúrának nevezte az ISIS-es rész kivágását.

Az FBI azzal indokolta a döntést, hogy nem akart publicitást adni a terrorszervezetnek. Ryan Barack Obama elnököt okolta a döntésért, de a Fehér Ház szóvivője szerint ahhoz az elnöknek semmi köze nem volt. "Ez a minisztérium és az FBI döntése volt, hozzájuk forduljanak tiltakozásaikkal" - üzente a republikánusoknak. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt