Tényleg eltűnik a fülhallgató-kimenet az új iPhone-ról

tech
2016 június 21., 16:30

Korábban is sok pletyka keringett már erről, de most a Wall Street Journal is beszállt az iparági pletykálkodásba, az ő információikat pedig általában komolyan kell venni: a 7-es iPhone tényleg jack-kimenet nélkül jön majd ki.

A telefon maga amúgy állítólag külsőleg nem fog sokat újat hozni, erősen fog hasonlítani a 6 és 6s modellekre. Kétféle méretben jön majd, 4,7-es és 5,5 inches verzióban. Ezzel megszakad a sorozat, hogy az Apple kétévente teljesen újraszabja a világ egyik legnépszerűbb telefonjának designját.

Viszont csak rövid időre, mert szintén a WSJ szerint jövőre óriási változások jönnek majd. Pletyka van egy csomó, például hajlított OLED képernyőről vagy a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóról is lehet hallani, ami egyben az egyszem gomb eltűnését is jelenthetné. Az Apple fődesignere, Jony Ive állítólag évek óta szeretné elérni, hogy az egész iPhone egyetlen üvegfelületnek nézzen ki, a telefon tízéves születésnapjára, azaz 2017-ben akár ez is megvalósulhat.

Idén viszont marad a design, a jack kimenet pedig azért tűnik el, hogy a telefon még vízállóbb legyen a kiszivárgott hírek szerint. Az iPhone 7 valamikor szeptemberben kerülhet majd a boltokba. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.