5 milliárdot költünk egy programra, amiről még alig hallott valaki

Hahó, indul az Árpád-ház-program operatív része!

Ez nem abból áll, hogy a Magyar Honvédség mostantól 10 évente fosztogató hadjáratokat indít a halicsi fejedelemségbe, ahogyan az az Árpád-házi királyoknak mániája volt. Ehelyett viszont elköltünk 5 milliárd forintot a program 3 fő pillérére, amik az alábbiak:

  1. Létrehoznak egy nagy nemzetközi kiállítást, amely az Árpád-ház Európában is párját ritkító teljesítményét igyekszik megmutatni szerte a világban.
  2. Nemzetközi kutatóintézetet alapítanak, amely az Árpád-ház gazdag örökségét többnyelvű publikációkkal a közvélemény elé tárná.
  3. A harmadik pillér pedig Székesfehérvárt érinti: komplex városrehabilitációs program részeként a volt Köztársaság moziból látogatóközpont jön létre, onnan indulva pedig „egyfajta kulturális körút épülne ki a Nemzeti Emlékhely és a Szent István székesegyház érintésével” - ismertette Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár.
Az Árpád-házi Álmos herceg és fia, Béla megvakítása (részlet a Képes krónikából)

A program előkészítése már 2013 óta tart, a most kezdődő megvalósítási szakasznak 2018-ban lesz vége.

A kormány végre odafigyel a 444 szerzőjének elméletére, ami szerint a Fidesz nem is a Horthy-rendszert, hanem a középkort akarja restaurálni.