Bernd Storck osztrák taktikája az Eb eddigi legjobb edzői húzásai között

A foci mélyelemzéseket gyártó Squawka News összegereblyézte az Eb eddigi legvagányabb edzői húzásait, és ott van közöttük Bernd Storck magyar kapitány tökéletes taktikája Ausztria ellen.

Bernd Storck magyar, és a háttérbe szorult Marcel Koller osztrák szövetségi kapitány.

A játékot a bayernes David Alaba szervezte, ő volt a csapat toronymagasan legképzettebb játékosa, Marcel Koller pedig rá építette fel az osztrákok támadójátékát. Minden akció rajta ment keresztül, ezért magyar oldalról a kulcs az ő semlegesítése volt. A Squawka persze megállapítja, hogy a kikapcsolás csak az első perc után sikerült, miután Alaba lőtt egy sistergős kapufát.

Ezután viszont jól láthatóvá vált, hogy Storck erőszakos középpályás-letámadást kért a játékosaitól - különös tekintettel Alabára -, és sikerült is megfojtani az osztrák akciókat. Ha a bayerneshez került is a labda, annyira sok magyar fogta közre, hogy képtelen volt támadásokat indítani.

A sportblog ezen túl négy nagy mesteri húzást emel ki. Az olasz Contéról azt írják, tökéletesen kiismerte a belgákat (!), és teljesen hatástalanította a támadójátékukat. Wales hatékony háromvédős felállását emelik ki Szlovákia ellen, Izland kikezdhetetlen védekezését a portugál meccsen, és a spanyolok sokmozgásos játékát a szétesett törökök ellen. (Squawka News)