A logisztikát elhagyó Wáberer György Garancsival fordul rá az ingatlanbizniszre

2016 június 24., péntek 13:25
33

A XII. kerületi önkormányzat 374 millió forint (plusz áfa) értékben adta el a Csörsz utca - Alkotás utca kereszteződésnél lévő üres telket a Wáberer György és családtagjai birtokában álló Green Urban Elegant Kft.-nek – derült ki Pokorni Zoltán polgármesternek egy kerületi interpellációra adott válaszából, írja a Magyar Nemzet. Ezt a telket korábban 160 millióért vette a Hegyvidék a fővárostól.

Wáberer György nagyvállalkozó és kormánymegbízott épp a héten jelentette be, hogy eladja a saját nevét viselő logisztikai cégben lévő tulajdonrészét.

A XII. kerületi telekkel határos földdarabokat már évekkel korábban megvette a Market-csoport egyik cége, ami Garancsi István, Orbán Viktor másik jó barátjának tulajdonában van. A Market már korábban hatalmas, húszezer négyzetméteres, hétemeletes irodaházat tervezett az egybenyitandó telekre.

A Hillside Offices néven futó projekt tervezői egy ilyesmi irodaházat álmodtak a budai domboldalba:

A várhatóan sokmilliárdos beruházáshoz a Pest Megyei Kormányhivatal – még az ügylet előtt – kiadott egy határozatot, amely szerint a hatalmas építkezésnek „jelentős környezeti hatása nincs”, ezért hatásvizsgálati eljárásra sincs szükség.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt