A logisztikát elhagyó Wáberer György Garancsival fordul rá az ingatlanbizniszre

gazdaság
2016 június 24., 13:25
comments 31

A XII. kerületi önkormányzat 374 millió forint (plusz áfa) értékben adta el a Csörsz utca - Alkotás utca kereszteződésnél lévő üres telket a Wáberer György és családtagjai birtokában álló Green Urban Elegant Kft.-nek – derült ki Pokorni Zoltán polgármesternek egy kerületi interpellációra adott válaszából, írja a Magyar Nemzet. Ezt a telket korábban 160 millióért vette a Hegyvidék a fővárostól.

Wáberer György nagyvállalkozó és kormánymegbízott épp a héten jelentette be, hogy eladja a saját nevét viselő logisztikai cégben lévő tulajdonrészét.

A XII. kerületi telekkel határos földdarabokat már évekkel korábban megvette a Market-csoport egyik cége, ami Garancsi István, Orbán Viktor másik jó barátjának tulajdonában van. A Market már korábban hatalmas, húszezer négyzetméteres, hétemeletes irodaházat tervezett az egybenyitandó telekre.

A Hillside Offices néven futó projekt tervezői egy ilyesmi irodaházat álmodtak a budai domboldalba:

A várhatóan sokmilliárdos beruházáshoz a Pest Megyei Kormányhivatal – még az ügylet előtt – kiadott egy határozatot, amely szerint a hatalmas építkezésnek „jelentős környezeti hatása nincs”, ezért hatásvizsgálati eljárásra sincs szükség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.