Az EU-ellenes brit párt most szabad hozzáférést akar az EU belső piacához

külföld
2016 június 24., 06:59
comments 545

A bevándorló- és EU-ellenességre felhúzott brit párt, a UKIP rengeteget tett azért, hogy Nagy-Britannia kilépjen az Európai Unióból.

Most, hogy sikerült ezt összehozniuk, a párt egyik vezetője, Neil Hamilton már közölte is, hogy Nagy-Britannia számára vámmentes hozzáférést kéne biztosítani az Európai Unió belső piacához.

Ez Hamilton szerint az EU érdeke is, hogy ezt biztosítsa a britek számára.

Hozzátette azt is, hogy a brit emberek soha nem akartak politikai uniót és nem tudták volna tovább elfogadni az Európai Bizottság és Parlament fennhatóságát.

Ez valószínűleg nem lesz amúgy ilyen egyszerű, Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter nemrég jelezte, hogy a kinn az kint jelent, azaz nincs belső piac tagság nélkül. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.