Kezdődik: a Morgan Stanley kétezer állást helyez át Londonból Frankfurtba és Dublinba

Update: A BBC cikke megjelenése óta cáfolt a Morgan Stanley szóvivője, mint mondta, nincs azonnali tervük a költöztetésre.

Ez pedig az eredeti cikk:

A világ egyik legbefolyásosabb befektetési bankja máris lépett, a BBC információi szerint a Morgan Stanley-nél elkezdték a City kiüresítését és kétezer munkahelyet költöztetnek el Londonból.

Azt végig lehetett tudni, hogy ha a britek a kilépésére szavaznak, akkor az EU (és részben a világ) pénzügyi központja, a City ellehetetlenülhet. Az is nagy kérdés, hogy melyik város veheti el a világ egyik legfontosabb üzleti központjának a szerepét.

Spencer Platt/Getty Images/AFP

A Morgan Stanley most Frankfurtba és Dublinba költözteti az alkalmazottainak egy részét. A két város logikus lépésként merül fel, ugyanakkor sokak szerint egyik sem alkalmas arra, hogy teljesen átvegye London szerepét. Túl kicsik, Frankfurttal nyelvi problémák is vannak és nem is annyira népszerű városok, mint London, ahova szívesen költözött a pénzügyi elit.

A Morgan Stanley elnöke, Colm Kelleher pár napja arról beszélt a Bloombergnek, hogy a Brexit lenne a legnagyobb következménnyel járó történés, amit a háború óta látott. Hát most megkaptuk. (BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.