Kezdődik: a Morgan Stanley kétezer állást helyez át Londonból Frankfurtba és Dublinba

külföld
2016 június 24., 13:30
comments 297

Update: A BBC cikke megjelenése óta cáfolt a Morgan Stanley szóvivője, mint mondta, nincs azonnali tervük a költöztetésre.

Ez pedig az eredeti cikk:

A világ egyik legbefolyásosabb befektetési bankja máris lépett, a BBC információi szerint a Morgan Stanley-nél elkezdték a City kiüresítését és kétezer munkahelyet költöztetnek el Londonból.

Azt végig lehetett tudni, hogy ha a britek a kilépésére szavaznak, akkor az EU (és részben a világ) pénzügyi központja, a City ellehetetlenülhet. Az is nagy kérdés, hogy melyik város veheti el a világ egyik legfontosabb üzleti központjának a szerepét.

Spencer Platt/Getty Images/AFP
photo_camera Spencer Platt/Getty Images/AFP

A Morgan Stanley most Frankfurtba és Dublinba költözteti az alkalmazottainak egy részét. A két város logikus lépésként merül fel, ugyanakkor sokak szerint egyik sem alkalmas arra, hogy teljesen átvegye London szerepét. Túl kicsik, Frankfurttal nyelvi problémák is vannak és nem is annyira népszerű városok, mint London, ahova szívesen költözött a pénzügyi elit.

A Morgan Stanley elnöke, Colm Kelleher pár napja arról beszélt a Bloombergnek, hogy a Brexit lenne a legnagyobb következménnyel járó történés, amit a háború óta látott. Hát most megkaptuk. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.