Szikszón 30 milliárdból épít energiaital-gyárat a Hell

2016 június 24., péntek 12:38
114

Harminc milliárd forint értékű beruházást hajt végre a Hell Energy Csoport Szikszón, a 320 új munkahelyet jelentő fejlesztéshez a kormány 7 milliárd forint támogatást biztosít – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, sajtótájékoztatón. A 100 százalékban magyar vállalat a 4. legnagyobb energiaital-márka a világpiacon, és egyes országokban piacvezető.

Az új gyárban évente 1,2 milliárd alumíniumdobozt állítanak elő, ezzel a cég megnégyszerezi korábbi kapacitását – mondta Szijjártó, aki szerint viharos politikai és gazdasági változások zajlanak ma a világban, és egyre élesebb a verseny az országok között a beruházásokért, a munkahelyteremtésért és a befektetésekért. Magyarország ebbe a versenybe nevezett be 2010-ben, amikor döntések születtek a magyar gazdaság alapvető átalakításáról – mondta.

Csereklye Barnabás, a Quality Pack Zrt. projektigazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón. 30 milliárd forintos beruházást hajt végre a Hell Energy Csoport Szikszón, a 320 új munkahelyet jelentő fejlesztéshez a kormány 7 milliárd forint támogatást biztosít. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd

Szijjártó szerint a magyar gazdaság meghaladott egy régi közgazdasági dogmát, bebizonyította, hogy lehetséges egyszerre a növekedés, az új munkahelyek teremtése és a pénzügyi stabilitás, a 2010-ben elindított gazdasági stratégia sikeresnek bizonyult.

A miniszter szerint most új szakasz következett el a gazdasági növekedésben, mert egyre több magyar közepes és nagyvállalat képes jelentős beruházásokat végrehajtani Magyarországon, és olyan brandeket építenek fel, amik megállják a helyüket a világpiacon. Ilyen a Hell Energy Csoport is, ami 2011 óta 21 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és tavaly 70 százalékkal nőtt az árbevétele, idén eddig pedig már 50 százalékkal.

Csereklye Barnabás, a Quality Pack Zrt. projektigazgatója arról beszélt, hogy a csoport Magyarország első alumínium italdoboz-gyárát, egy 45 ezer m2-es üzemet hoz létre a hátrányos helyzetű borsodi térségben, Szikszón. A cég 3 év alatt piacvezető energiaital-gyártó lett Magyarországon, és komoly exportőr is, árbevétele jelentős része exportból származik – mondta.

Pedig a kormány évek óta háborúban áll az energiaital-piaccal. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt