Molnár Gyula az MSZP új elnöke

POLITIKA
2016 június 25., 16:26
comments 438

Új pártelnökkel készül fel a 2018-as választásra az MSZP.

A párt tisztújító kongresszusán Molnár Gyulát választották elnökké.

Molnáron kívül a pártot eddig vezető Tóbiás József, illetve Harangozó Tamás és Szanyi Tibor indultak a posztért.

Molnár 1994-2010 között parlamenti képviselő, 2002-2010 között pedig 11. kerületi polgármester volt. Politikai karrierjét a KISZ-ben kezdte, óbudai titkárként.

Több ügyben is nyomoztak ellene az utóbbi években, egyszer első fokon még 8 hónap börtönre is elítélték, de végül az összes gyanú alól tisztázta magát, és minden ellene indított perben felmentő ítélet született.

A párt választmányának vezetője is változott, Botka László helyett Hiller István vette át a tisztséget.

A Molnár - Hiller érában az MSZP az eddigieknél várhatóan békülékenyebb lesz a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val, egyesek a pártban még az újraegyesülést sem zárják ki. Molnár megválasztása után többek között ezt mondta: a jelenleginél nyitottabbá szeretné tenni az MSZP-t, ugyanis úgy gondolja, hogy a "demokratikus oldal" egyetlen kihívóval győzheti le a "Fidesz-rezsimet".

Az elnökválasztás két fordulós volt, az elsőben Szanyi és Harangozó kiestek. A másodikban Molnár 176, Tóbiás 133 szavazatot kapott.

A tisztújítás előtt éles kampány folyt a párton belül. Tóbiásék azt terjesztették, hogy a most megválasztott Hillert és Molnárt "fogja a Fidesz". Molnárék pedig azt terjesztették, hogy Tóbiás "félkegyelmű".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt