3,65 milliárd forintot kap a magyar válogatott az Eb-szerepléséért

futball
2016 június 27., 08:28
comments 111

A nyolcaddöntőben búcsúzott a magyar labdarúgó-válogatott, így 11,5 millió eurós (3,65 milliárd forintos) pénzdíjat kap a franciaországi Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményéért.

A részvételért 8 millió jár, a csoportmérkőzéseken elér győzelemért további 1 millió, döntetlenért pedig 500 ezer euró, így nálunk ez 8+1+0,5+0,5, azaz 11,5 millió. A nyolcaddöntő résztvevői 1,5 milliós jutalmat kapnak.

A negyeddöntőbe jutott csapatok újabb 2,5 millióhoz jutnak. A legjobb négy közé jutást 4 millió euróval honorálják, a döntő vesztese 5 millió eurót kap, az Európa-bajnok jutalma 8 millió.

Az Eb-n összesen 301 millió eurót osztanak szét a négy évvel ezelőtti 196 millióval szemben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.