A londoni lengyel követséget sokkolta, hogy a Brexit után megnőtt az idegenellenesség az Egyesült Királyságban

külföld
2016 június 27., 11:56
comments 113

A londoni lengyel nagykövetség közölte, hogy mélyen aggasztják Brexit-népszavazás óta tapasztalt „lengyel közösséget és más, migráns hátterű brit lakosok elleni idegengyűlölő incidensek”.

A csütörtöki szavazás óta ugyanis megszaporodtak a rasszista támadások a szavazás eredményének kihirdetése óta. A rendőrség nyomoz több ügyben is: a hammersmith-i lengyel kulturális központ falára rasszista graffitit fújtak fel, Cambridgeshire-ban meg valakik „Nincs több lengyel féreg” feliratú kártyákkal botránkoztattak meg.

Sadiq Khan, London polgármestere utasította a rendőrséget, hogy figyeljenek oda az idegengyűlölet miatti incidensekre. Mint mondta: „Nagyon fontos, hogy álljunk őrt bármilyen gyűlölet-bűncselekmény ellen, ami a múlt heti népszavazásra hivatkozva próbál minket megosztani.” (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.