A pápa szerint a melegek bocsánatkérést érdemelnek

vallás
2016 június 27., 07:38
comments 106

Ferenc pápát vasárnap Örményországból hazafelé kérdezték arról, hogy egyetért-e az egyik legmagasabb rangú tanácsadójával, Karl Reinhard Marx német bíborossal abban, amit az Dublinban, az orlandói mészárlás után mondott arról, hogy az egyház bocsánatkéréssel tartozik a melegeknek azért, hogy annyi ideig kirekesztette őket.

link Forrás

Ferenc pápa erre azt mondta, hogy a melegeket nem szabadna kirekeszteni, hanem tisztelettel kell bánni velük. Azt mondta, a homoszexuális közösséget néhány „átpolitizált tettét” lehetne „mások számára egy kicsit sértőnek” nevezni, de a híres, 2013-as mondatát felidézve azt is mondta:

„Ha valaki ilyen állapotban él, jó szándékú, és keresi Istent, kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk felette?”

Azt is hozzátette, hogy: „Szerintem az egyháznak nem csak egy megsértett meleg embertől kell bocsánatot kérnie, hanem bocsánatot kell kérnünk a szegényektől, a kizsákmányolt nőktől, a munkára kényszerített gyerekektől, bocsánatot kell kérnünk azért, mert annyi fegyvert áldottunk meg, és hogy nem sikerült kísérnünk azokat a családokat, amik válással vagy egyéb problémákkal néztek szembe.”

Arra is reagált, hogy az egyesült államokbeli látogatása alatt állítólag találkozott Washingtonban Kim Davis meleg-ellenes aktivistával: a pápa azt mondta, hogy egyetlen személyes találkozón vett részt Washingtonban, egy meleg volt diákjával és a partnerével találkozott. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.