A Városliget Zrt. elárulta, miért kellett kopaszokat vezényelni a Közlekedési Múzeumhoz

Közleményt küldött a városligeti megalomán projektet bonyolító Városliget Zrt., amiből kiderül, miről is szól, hogy tegnap éjjel remek időzítéssel egy nagy csoport kopasz férfi jelent meg a Közlekedési Múzeumnál, hogy erőszakkal kitegyék az ott lévő civil tiltakozókat. A Ligetvédők azóta is blokkolják a helyszínt.

Azt írják, "megkezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotú épületének bontása az előzetes ütemterveknek megfelelően." A most következő lépés az épület bontása, és a maradék több tonnás műtárgyak elszállítása, írják.

A Városliget Zrt. azt állítja, minden szükséges engedély rendelkezésükre áll ehhez.

A kopaszok bevetésére pedig azért került sor, mert:

"Az épület megbontása közben a munkaterület fokozottan élet- és balesetveszélyes, ezért is döntött úgy a Városliget Zrt., hogy a helyszínt biztonsági okokból  a mai naptól elkeríti."

A Városliget Zrt. szerint egyébként "egyetlen fát sem szükséges kivágni" a bontásnál, de "a később kezdődő építkezés során" az érintett fákat "számos európai beruházásnál jól bevált technológiával" átültetik majd a parkon belül.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.