Ezek voltak Bud Spencer legfontosabb filmjei

FILM
2016 június 27., 19:13
comments 54

Bud Spencer családja hétfő este jelentette be a szomorú hírt, hogy az olasz színészlegenda 86 éves korában elhunyt. Ha eddig volt valami biztos pont a világban, akkor az, hogy nem múlik el hét anélkül, hogy legalább egy tévéadó ne adná le Bud Spencer valamelyik filmjét. Az olasz színész életműve olyan gazdag, hogy van is bőven miből válogatni, az Imdb szerint az összesen 79 filmes produkcióban szerepelt színészként.

Ezek között pedig a spagettiwestern a gengszterkomédiákig minden volt, ami az elmúlt 60 évben a mozikban csak előfordult. Ráadásul Bujtor István hangja Bud Spencer filmjeihez rengeteget tudott hozzáadni, ezért nem meglepő, ha ezek még ma is hihetetlenül jól pörögnek a videómegosztókon. Az elérhető filmjei közül - a teljesség igénye nélkül - válogattuk össze a legfontosabbakat:

Az ördög jobb és bal keze (1970)

link Forrás

Az ördög jobb és balkeze 2. (1971)

link Forrás

Az angyalok is esznek babot (1973)

link Forrás

Piedone, a zsaru (1974)

link Forrás

Különben dühbe jövünk (1974)

Bűnvadászok (1977)

link Forrás

Akit Buldózernek hívtak (1978)

link Forrás

...és megint dühbe jövünk (1978)

link Forrás

Én a vízilovakkal vagyok (1979)

link Forrás

A seriff és az idegenek (1980)

link Forrás

Kincs, ami nincs (1981)

link Forrás

Banános Joe (1981)

link Forrás

Aranyeső Yuccában (1981)

link Forrás

Nyomás utána! (1983)

link Forrás

Nincs kettő négy nélkül (1984)

link Forrás

Bunyó karácsonyig (1994)

link Forrás


link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.