10 ezer dollárt kap az amerikai nő, mert a Microsoft ráerőszakolta a Windows 10 frissítését

2016 június 28., kedd 8:31
298

Rengeteg ember panaszkodott amiatt, hogy akarata ellenére kellett frissítenie a Windows 10-es új verziójára. A tiltakozások hatására a Microsoft már vissza is vett kicsit az arcából, most pedig kiderült az első eset, amikor valaki kártérítést is fog kapni.

A Verge ír arról, hogy Teri Goldstein tízezer dollárt, azaz közel 2,8 millió forintot kap majd a vállalattól, mert akarata ellenére frissült az oprendszere. Goldstein Kaliforniában vezet egy utazási irodát és vállalati gépén frissült a Windows a jóváhagyása nélkül. A gép utána nem működött tovább. Ezért perelte a céget, a kieső bevételeket és egy új számítógépet akart. A bíróság neki adott igazat, a Microsoft pedig végül nem fellebbezett, hanem fizetnek.

Az egyelőre nem világos, mi lesz, ha még sokan mennek hasonló ügyben bíróságra. Tavaly nyár óta mindenesetre számos hasonló panaszról lehetett hallani. (Verge)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt