Etiópiában ki kell dobni 70 millió indiai kotont, mert nem jó minőségűek

külföld
2016 június 28., 16:19
comments 76

Etiópiában rengeteg gondot okoz az AIDS. Az országnak szánt külföldi segélyek jelentős része megy egy a HIV-vírus elleni védekezésre, vagy legalább a terjedésének lassítására. Az országban több szervezet is oszt óvszereket a védett szex érdekében, és az ország hatóságai is sokszor vásárolnak külföldről kotont a beérkező segélyekből.

Most 2 millió dollárt, azaz kb. 570 millió forintot költöttek egy indiai kotonszállítmányra, összesen 70 millió óvszert rendeltek egy indiai cégtől.

A pénzt külföldi segélyekből fizették. Az etiópiai egészségügyi miniszter, Kebede Worku azonban most az állítja, hogy a kotonokat ki kell dobni, mert nagyon rossz minőségűek. A helyi szakértők szerint ugyanis nem eléggé rugalmasak, és könnyen szakadnak. A miniszter azt mondta, a kormány nem akar rossz minőségű termékeket osztani az állampolgárainak, ezért az indiai gyártót lehúzzák az importőrlistájukról, és pert is indítanak, hogy visszakapják a kotonokért kifizetett segélypénzt. (Sudan Trubune)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt