Jogerős: Egymilliós kártérítést fizet a Fidesz a Helsinki Bizottságnak a sorosbérencezés miatt

POLITIKA
2016 június 29., 08:50
comments 157

A Helsinki Bizottság a Facebookon jelentette be, hogy a Fővárosi Ítélőtábla most jogerősen is igazat adott nekik, így

a Fidesznek 1 millió forintos sérelemdíjat kell fizetnie, amiért egy tavaly májusi közleményükben azzal vádolta a civileket, hogy politikai megrendelésre meghamisítják az országba érkező menekültekről szóló adatokat.

A közleményben arra is felszólították őket, hogy „ne a zsebeik Soros György pénzével való kitömésével legyenek elfoglalva”. Aztán tárgyalás során kiderült, hogy a civilek nem hamisítottak adatokat. Ezért aztán a Helsinki beperelte őket.

A bíróság most jogerősen is kimondta, hogy a Fidesz ezzel megsértette a Helsinki Bizottság jó hírnévhez való jogát. A szervezet bejelentette, hogy a

kormánypárttól kapott egymillió forintos kártérítést a menedékkérők jogi segítésére fordítják majd.

A Fővárosi Törvényszék első fokon már januárban elkaszálta a Fideszt a túltolt sorosozás miatt, csak akkor a párt ügyvédje fellebbezett. Úgy tűnik, azóta sem sikerült meggyőzni a bíróságot a magyar milliárdos világuralmi terveiről, mert az elsőfokú ítélethez képest nem változtattak büntetés mértékén sem. Azt az összeget ítélték meg sérelemdíjként a Helsinkinek, amit eredetileg kértek.

Az elsőfokú tárgyalást mi is végigkövettük:

  (A címlapon drMáriás Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését című festménye látható.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt