Az S&P leminősítette az EU-t is a britek kilépése miatt

gazdaság
2016 június 30., 18:13
comments 120

A Standard & Poor's nevű hitelminősítő lépett a Nagy-Britannia EU-ból való kilépését kimondó népszavazás után: leminősítette az Európai Uniót.

Az EU hitelminősítése így az elit AAA-ról az annál egyel gyengébb AA-ra módosult.

Az S&P szerint csökkent az rugalmassága költségvetési kérdésekben – ez érthető, hiszen az egyik legnagyobb eddigi nettó befizető, az EU (nettó) költségvetési befizetéseinek 13 százalékáért felelő ország távozik –, és sérült az országok közötti szolidaritás is, ami szintén kissé kockázatosabbá teszi az EU adósságait.

A Fitch Ratings jelezte, hogy nem fog változtatni az EU adósságainak besorolásán, a Moody's még nem nyilatkozott.

Nagy-Britannia adósságait az S&P még hétfőn leminősítette az EU-ból való kilépés miatt. (Wall Street Journal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.