Lázár: Már a jövő héten elkezdhetik építeni a Magyar Zene Házát a Városligetben

POLITIKA
2016 június 30., 12:53
comments 112

A Közlekedési Múzeumnál zajlott, keddi tüntetés után Lázár János és Orbán Viktor is átbeszélték a történteket. Ugyanakkor ennek Lázár szerint nincs nagy jelentősége, mert a kormány már évekkel ezelőtt lázárta ezt a kérdést. A miniszter elmondta, túl vannak már egy hároméves egyeztetési folyamaton, szerinte már minden megbeszéltek, amit lehet.Fotó: AFP/Anadolu AgencyBejelentette, hogy a Magyar Zene Házának építési munkái már a jövő héten megindulhatnak az egykori Kertem helyén. A területen a ligetvédők épp azért táboroznak már több mint száz napja, hogy megakadályozzák a beruházást. Tehát, ha be akarják indítani a markolókat, akkor előbb el kell távolítaniuk őket onnan.
Ez ehhez szükséges birtokvédelmi eljárást épp a keddi tüntetés után indította meg a parkot kezelő Városliget Zrt. A ligetvédők azt ígérték, meg fogják védeni a táborukat.

Lázár egyébként nem érti, hogy a tiltakozóknak mi a bajuk a beruházással, elmondta az a sokszor megismételt érvet, hogy nőni fog a zöldfelület aránya. Csakhogy ez leginkább gyeptéglákkal bevont tetőtereket és a tó feleletének növelését jelenti, tehát a klasszikus, pihenésre alkalmas területekből mégiscsak kevesebb lesz.

Elmondta, hogy a tiltakozásokkal egyébként nincs baja, ehhez mindenkinek joga van. Mind a kivitelezőket, mind tüntetőket arra kérte, hogy tartsák be a szabályokat. Elmondtam, azért emeltek kordont a Közlekedési Múzeum köré, hogy a kivitelezők biztosítani tudják a balesetvédelmet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.