Lázár: Már a jövő héten elkezdhetik építeni a Magyar Zene Házát a Városligetben

2016 június 30., csütörtök 12:53
112

A Közlekedési Múzeumnál zajlott, keddi tüntetés után Lázár János és Orbán Viktor is átbeszélték a történteket. Ugyanakkor ennek Lázár szerint nincs nagy jelentősége, mert a kormány már évekkel ezelőtt lázárta ezt a kérdést. A miniszter elmondta, túl vannak már egy hároméves egyeztetési folyamaton, szerinte már minden megbeszéltek, amit lehet.Fotó: AFP/Anadolu AgencyBejelentette, hogy a Magyar Zene Házának építési munkái már a jövő héten megindulhatnak az egykori Kertem helyén. A területen a ligetvédők épp azért táboroznak már több mint száz napja, hogy megakadályozzák a beruházást. Tehát, ha be akarják indítani a markolókat, akkor előbb el kell távolítaniuk őket onnan.Ez ehhez szükséges birtokvédelmi eljárást épp a keddi tüntetés után indította meg a parkot kezelő Városliget Zrt. A ligetvédők azt ígérték, meg fogják védeni a táborukat.

Lázár egyébként nem érti, hogy a tiltakozóknak mi a bajuk a beruházással, elmondta az a sokszor megismételt érvet, hogy nőni fog a zöldfelület aránya. Csakhogy ez leginkább gyeptéglákkal bevont tetőtereket és a tó feleletének növelését jelenti, tehát a klasszikus, pihenésre alkalmas területekből mégiscsak kevesebb lesz.

Elmondta, hogy a tiltakozásokkal egyébként nincs baja, ehhez mindenkinek joga van. Mind a kivitelezőket, mind tüntetőket arra kérte, hogy tartsák be a szabályokat. Elmondtam, azért emeltek kordont a Közlekedési Múzeum köré, hogy a kivitelezők biztosítani tudják a balesetvédelmet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt