Wábereré lehet a gigantikus rózsadombi betontorzó is

Wáberer György, aki a múlt héten adta el részesedését a nevét viselő logisztikai vállalatban, a Rózsadombot elcsúfító félkész betonépület megvásárlásáról is tárgyal – írja a Portfolio.hu a napi.hu-ra hivatkozva (igaz, az eredeti cikk érdekes módon már nem érhető el). Wáberer, mint nemrég kiderült, beszáll a MOM Parkkal szemközt építendő irodaház építésébe is, Orbán Viktor másik jóbarátjával, Garancsi Istvánnal közösen.

A rózsadombi betonépület mostani tulajdonosa a CIB bank, amely az épület árát 16 millió euróban, ingatlanpiaci fellendülés esetén 20 millió euróban (nagyjából 6 milliárd forint) határozta meg. Korábban egyébként a Globex bukásában is szerepet játszott ez az épület.

Fotó: VinceB / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Az épület fő hátránya az iszonyatosan alacsony, 2,4 méteres belmagasság, és mivel a tervek luxuslakások kialakításáról szólnak, ezért felmerül az, hogy esetleg teljesen lebontanák. A fejlesztéssel együtt 9-10 milliárd lehet a projekt teljes költsége.

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.