Wábereré lehet a gigantikus rózsadombi betontorzó is

Budapest
2016 június 30., 15:33
comments 168

Wáberer György, aki a múlt héten adta el részesedését a nevét viselő logisztikai vállalatban, a Rózsadombot elcsúfító félkész betonépület megvásárlásáról is tárgyal – írja a Portfolio.hu a napi.hu-ra hivatkozva (igaz, az eredeti cikk érdekes módon már nem érhető el). Wáberer, mint nemrég kiderült, beszáll a MOM Parkkal szemközt építendő irodaház építésébe is, Orbán Viktor másik jóbarátjával, Garancsi Istvánnal közösen.

A rózsadombi betonépület mostani tulajdonosa a CIB bank, amely az épület árát 16 millió euróban, ingatlanpiaci fellendülés esetén 20 millió euróban (nagyjából 6 milliárd forint) határozta meg. Korábban egyébként a Globex bukásában is szerepet játszott ez az épület.

photo_camera Fotó: VinceB / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Az épület fő hátránya az iszonyatosan alacsony, 2,4 méteres belmagasság, és mivel a tervek luxuslakások kialakításáról szólnak, ezért felmerül az, hogy esetleg teljesen lebontanák. A fejlesztéssel együtt 9-10 milliárd lehet a projekt teljes költsége.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.