Ryan Giggs 29 év után távozik a Manchester Unitedtől

sport
2016 július 01., 12:26
comments 29

Otthagyja a manchesteri csapatot a klub történetének egyik legjobb játékosa, Ryan Giggs. Legenda, zseni, fenomén.

A 42 éves Giggs egy évig még érvényes szerződéssel rendelkezik, mint menedzserasszisztens, de a vezetőedzőnek érkező José Mourinho ezt a posztot régi segítőjével, Rui Fariával tervezi betölteni.

Mivel más szerepet nem akart Giggs vállalni a klubnál, a szakítás mellett döntöttek. A walesi játékos összesen 963 alkalommal játszott a klub színeiben, rekorder ezzel.

link Forrás

A baloldali középpályás ideje már nem csinált titkot abból, hogy a klub edzőjeként képzeli el jövőjét. David Moyes és Louis van Gaal elsőszámú segítője volt. Lehetett tudni azt is, hogy nem örült annak, ahogy van Gaal menedzselte a klubot és annak sem, hogy a klub vezetése végül a holland helyett nem neki szavazott bizalmat, hanem Mourinhót ültették le a kispadra.

Giggs 14 évesen került a klub akadémiájához, 17 évesen írta alá első profi szerződését. 1991 márciusában, 18 évesen mutatkozott be a klubban, az Everton elleni bajnokin.

13 bajnoki címet nyert, két BL-t, négy FA-kupát és négy Ligakupát. Ő a valaha volt legtöbb trófeát begyűjtő brit játékos.

Giggs távozásával az utolsó szereplő is búcsúzik a Ferguson-érából. Egy nagyszerű, szerethető, alázatos és klasszis ManUtd helyett jön Mourinho és Ibrahimovic.

Hát így megy ez. Talán pár szűk esztendő után Giggs majd visszatér, immár edzőként. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.