Ryan Giggs 29 év után távozik a Manchester Unitedtől

Otthagyja a manchesteri csapatot a klub történetének egyik legjobb játékosa, Ryan Giggs. Legenda, zseni, fenomén.

A 42 éves Giggs egy évig még érvényes szerződéssel rendelkezik, mint menedzserasszisztens, de a vezetőedzőnek érkező José Mourinho ezt a posztot régi segítőjével, Rui Fariával tervezi betölteni.

Mivel más szerepet nem akart Giggs vállalni a klubnál, a szakítás mellett döntöttek. A walesi játékos összesen 963 alkalommal játszott a klub színeiben, rekorder ezzel.

A baloldali középpályás ideje már nem csinált titkot abból, hogy a klub edzőjeként képzeli el jövőjét. David Moyes és Louis van Gaal elsőszámú segítője volt. Lehetett tudni azt is, hogy nem örült annak, ahogy van Gaal menedzselte a klubot és annak sem, hogy a klub vezetése végül a holland helyett nem neki szavazott bizalmat, hanem Mourinhót ültették le a kispadra.

Giggs 14 évesen került a klub akadémiájához, 17 évesen írta alá első profi szerződését. 1991 márciusában, 18 évesen mutatkozott be a klubban, az Everton elleni bajnokin.

13 bajnoki címet nyert, két BL-t, négy FA-kupát és négy Ligakupát. Ő a valaha volt legtöbb trófeát begyűjtő brit játékos.

Giggs távozásával az utolsó szereplő is búcsúzik a Ferguson-érából. Egy nagyszerű, szerethető, alázatos és klasszis ManUtd helyett jön Mourinho és Ibrahimovic.

Hát így megy ez. Talán pár szűk esztendő után Giggs majd visszatér, immár edzőként. (via BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.