Főleg olaszok és japánok haltak meg a dakkai terrortámadásban

Terrorizmus
2016 július 02., 16:03
comments 134
Ruba Ahmed, az egyik helyi áldozat, Abinta Kabir édesanyja gyászol Dakkában 2016. július 2-án. MTI/EPA
photo_camera Ruba Ahmed, az egyik helyi áldozat, Abinta Kabir édesanyja gyászol Dakkában 2016. július 2-án. MTI/EPA

A dakkai terrortámadás elkövetői 23 túszukkal végeztek péntek éjjel a bangladesi főváros két előkelő éttermében, a hatóságok szerint az áldozatok többsége külföldi volt, elsősorban olasz és japán állampolgár. Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter megerősítette, hogy 9 olasz holttestét azonosították az áldozatok között. A japán kormány szóvivője 7 japán halálát erősítette meg, egy japánt még nem találnak.

A rendőrség 20 külföldi és 3 bangladesi túsz holttestét találta meg a helyszínen, miután a hadsereg és a félkatonai erők tagjai, valamint a rendőrség kommandósai 13 túszt kiszabadítva véget vetettek a 12 órán át tartó túszejtő akciónak, amit a Gulsan diplomatanegyed két előkelő éttermében hajtottak végre az Iszlám Állam fegyveresei. Túlélő szemtanúk szerint az áldozatok többségét kivégzésszerűen, késsel kaszabolták le. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.