Idén már nem zavarták meg ellentüntetők a Pride-ot

2016 július 2., szombat 14:05
451

Délután négy után indult el a menet az idei Pride-on az Andrássy út Hősök terénél lévő szakaszától a Kossuth tér felé.

Több ezer ember vonult sajnos kordonok között zenére, akadt, aki az óriási hőségben rosszul lett, őt a szervezők kísérték ki. A helyszíni tudósítónk, Horváth Bence szerint sok volt a fiatal, az átlagéletkor 25 körül lehetett, és alig volt, aki beöltözött volna. Mint mondta, csak annyi a különbség egy átlagos belvárosi rendezvényhez képest, hogy több az egymás kezét fogó azonos nemű pár. A tömeg fél hat körül ért el a Kossuth térre, ahol beszédeket tartottak.

Úgy tűnik, idén végre nyoma sem volt ellentüntetőknek – tavaly még Budaházy György maroknyi barátjával és egy koszos matraccal próbált bezavarni –, pedig az elmúlt napokban a KDNP és a Jobbik is homofób őrjöngést rendezett a Pride miatt. A kordonok mögött turisták meg nézelődők álltak, még csak bekiabálás sem volt (legalábbis a cikkünk megjelenéséig). Egy-két srác volt csak, akik a környező utcákon megpróbáltak a menet közelébe férkőzni, de nem sikerült nekik.

A politikusok közül többek között Lendvai Ildikó és Kunhalmi Ágnes a szocialistáktól és Bauer Tamás a DK-ból tette tiszteletét, illetve Ilan Mor izraeli és Colleen Bell amerikai nagykövet ment el a Pride-ra.

Képek a 21. Budapest Pride-ról

Résztvevők hűsölnek a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt, a Nagymezõ utcában 2016. július 2-án...MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt az Andrássy úton, a Hősök terénél (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI) Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Balogh Zoltán / MTI Fotó: Balogh Zoltán
Fotó: Horváth Bence
Fotó: Horváth Bence
Fotó: Horváth Bence
Fotó: Horváth Bence
Fotó: Horváth Bence
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Horváth Bence
Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonuláson, az Andrássy úton (Fotó: Balogh Zoltán / MTI) Fotó: Balogh Zoltán
A 21. Budapest Pride felvonulás résztvevői a Kossuth téren (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI) Fotó: Szigetváry Zsolt

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt