Idén már nem zavarták meg ellentüntetők a Pride-ot

Budapest
2016 július 02., 14:05
comments 444

Délután négy után indult el a menet az idei Pride-on az Andrássy út Hősök terénél lévő szakaszától a Kossuth tér felé.

Több ezer ember vonult sajnos kordonok között zenére, akadt, aki az óriási hőségben rosszul lett, őt a szervezők kísérték ki. A helyszíni tudósítónk, Horváth Bence szerint sok volt a fiatal, az átlagéletkor 25 körül lehetett, és alig volt, aki beöltözött volna. Mint mondta, csak annyi a különbség egy átlagos belvárosi rendezvényhez képest, hogy több az egymás kezét fogó azonos nemű pár. A tömeg fél hat körül ért el a Kossuth térre, ahol beszédeket tartottak.

Úgy tűnik, idén végre nyoma sem volt ellentüntetőknek – tavaly még Budaházy György maroknyi barátjával és egy koszos matraccal próbált bezavarni –, pedig az elmúlt napokban a KDNP és a Jobbik is homofób őrjöngést rendezett a Pride miatt. A kordonok mögött turisták meg nézelődők álltak, még csak bekiabálás sem volt (legalábbis a cikkünk megjelenéséig). Egy-két srác volt csak, akik a környező utcákon megpróbáltak a menet közelébe férkőzni, de nem sikerült nekik.

A politikusok közül többek között Lendvai Ildikó és Kunhalmi Ágnes a szocialistáktól és Bauer Tamás a DK-ból tette tiszteletét, illetve Ilan Mor izraeli és Colleen Bell amerikai nagykövet ment el a Pride-ra.

Képek a 21. Budapest Pride-ról

Résztvevők hűsölnek a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt, a Nagymezõ utcában 2016. július 2-án...MTI Fotó: Balogh Zoltán
photo_camera Résztvevők hűsölnek a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt, a Nagymezõ utcában 2016. július 2-án...MTI Fotó: Balogh Zoltán
Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt az Andrássy úton, a Hősök terénél (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)
photo_camera Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt az Andrássy úton, a Hősök terénél (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Fotó: Horváth Bence
photo_camera Fotó: Horváth Bence
photo_camera Fotó: Horváth Bence
Fotó: Horváth Bence
photo_camera Fotó: Horváth Bence
Fotó: Horváth Bence
photo_camera Fotó: Horváth Bence
photo_camera Fotó: Horváth Bence
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Fotó: Horváth Bence
photo_camera Fotó: Horváth Bence
Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonuláson, az Andrássy úton (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)
photo_camera Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonuláson, az Andrássy úton (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)
A 21. Budapest Pride felvonulás résztvevői a Kossuth téren (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)
photo_camera A 21. Budapest Pride felvonulás résztvevői a Kossuth téren (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.