A Miniszterelnökség megvett egy tervet, ami alapján Felcsútnál épülne fel az új Csontváry Múzeum

politika
2016 július 03., 07:01
comments 349

Az új Csontváry Múzeum pályaművei között volt egy, ahol az építész Felcsútot adta meg helyszínnek, írja a Népszabadság. Pontosan a József nádorról elnevezett alcsúti arborétum fölötti hegyoldalban, a csaplári erdőben álló kétszáz éves libanoni cédrus köré épülne meg a stadion formájú múzeum.

Forrás: csontvarypalyazat.hu
photo_camera A stadionmúzeum látványterve - Forrás: csontvarypalyazat.hu

A tervező, Szilágyi Balázs a helyszínválasztást azzal indokolták, hogy ez „Magyarország egyik legismertebb arborétuma, amely a közelmúltbéli infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően még inkább könnyen megközelíthető mindenki számára".

A döntésről szóló indoklásban megjegyezték, hogy „a Bíráló Bizottság tekintettel a helyszínválasztásra, a pályamű építészeti ötletességére és a műalkotások iránt tanúsított érzékenységére a pályaművet megvételben részesíti”.

Bár a lap szerint először csak valami hülye viccről lehetett szó, de a Miniszterelnökség bebizonyította, hogy velük nem lehet szórakozni, beleálltak, és végül félmillió forintot adtak a tervekért.

Megjegyezték, hogy a Miniszterelnökség a pályázati kiírásban nem vállalta, hogy akár az első helyezett vagy más megvásárolt pályamunkát, ötletet megvalósítanák, és azt sem, hogy végül az ötletadókat bízza meg a kiviteli tervek elkészítésével.

A többi pályázatot itt lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.