Ha jövő héten elkaszálja a legnagyobb spanyol klubokat az EU, minden állami támogatást vissza kell fizetniük

futball
2016 július 03., 07:45
comments 95

Várhatóan hétfőn hozza meg Brüsszel azt a döntést, ami alapján a Real Madridnak és Barcelonának is vissza kell fizetnie azokat a tiltott állami támogatásokat, amik az elmúlt 25 éveben csordogáltak a klubokhoz.Gareth Bale és Jordi Alba tépik egymást az áprilisi Barcelona - Real Madrid- meccsen - Fotó: AFP/Josep LagoMargrethe Vestager, az Európai Bizottság versenyjogi biztosa szerint a spanyol államnak vissza kell kapnia azt a több tízmillió eurót, ami jogtalanul jutott klubokhoz kedvezményes hitelek, adókedvezmények és szívességek alapján megszerzett ingatlanok formájában.

A Financial Times úgy tudja, az Európai Bizottság döntése után a Real Madridnak 18,4 millió eurót kell majd visszafizetnie, mert gyanús alkukat kötött a madridi önkormányzattal. A lap szerint a Real Madridon kívül még a Barcelonát, Athletic Bilbaót és CA Osasunát is arra kötelezik majd, hogy felejtsék el az 1990 óta élvezett adókedvezményeikről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.