Lemocskosgörögözött egy görögöt egy volt német miniszter

külföld
2016 július 03., 12:27
comments 90

Ne érj hozzám, te mocskos görög!

– sziszegte fogai között állítólag Peter Ramsauer volt német közlekedési miniszter és a kormányzó CDU bajor testvérpártja, a CSU jelenlegi képviselője egy görög fotósnak. Legalábbis ezt állítja a görög fotós, akinek beszámolója miatt rasszimusvádat kiált a görög sajtó.

A német politikusok küldöttsége éppen Ciprasz görög miniszterelnökkel ment találkozni, amikor kisebb tömegjelenet alakult ki az erőteljesen nyomakodó fotósok és a politikuso között.

Ramsauer a kép bal szélén, a napokban Athénban. Itt történt a botrány. Photo: Wolfram Kastl/dpa
photo_camera Ramsauer a kép bal szélén, a napokban Athénban. Itt történt a botrány. Photo: Wolfram Kastl/dpa

Ez a német-görög viszonyok utóbbi években tapasztalható feszültségét tekintve tényleg nem olyan jó ötlet, igaz, Ramsauer és számos jelenlévő német politikus, köztük Sigmar Gabriel, a szociáldemokrata alkancellár tagadja, hogy megtörtént volna. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.