Lemocskosgörögözött egy görögöt egy volt német miniszter

külföld
2016 július 03., 12:27
comments 90

Ne érj hozzám, te mocskos görög!

– sziszegte fogai között állítólag Peter Ramsauer volt német közlekedési miniszter és a kormányzó CDU bajor testvérpártja, a CSU jelenlegi képviselője egy görög fotósnak. Legalábbis ezt állítja a görög fotós, akinek beszámolója miatt rasszimusvádat kiált a görög sajtó.

A német politikusok küldöttsége éppen Ciprasz görög miniszterelnökkel ment találkozni, amikor kisebb tömegjelenet alakult ki az erőteljesen nyomakodó fotósok és a politikuso között.

photo_camera Ramsauer a kép bal szélén, a napokban Athénban. Itt történt a botrány. Photo: Wolfram Kastl/dpa

Ez a német-görög viszonyok utóbbi években tapasztalható feszültségét tekintve tényleg nem olyan jó ötlet, igaz, Ramsauer és számos jelenlévő német politikus, köztük Sigmar Gabriel, a szociáldemokrata alkancellár tagadja, hogy megtörtént volna. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt