Schäuble szerint az Európai Bizottság túl lassú a Brexit utáni válság kezeléséhez

eu
2016 július 03., 05:28
comments 105

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter a Weltnek adott interjújában azt tanácsolta a Brexit után az EU-ban maradó 27 tagállam kormányainak, hogy ők oldják meg együttműködésben az unió problémáit, ha azt látják, hogy az Európai Bizottság vonakodik ettől a feladattól.

Úgy látja, hogy a kormányközi együttműködések már az eurózóna válsága alatt is sikeresnek bizonyultak. Arra a kérdésre, hogy szerinte meg kellene-e reformálni az európai intézményeket, Schäuble azt válaszolta, hogy ez túl sokáig tartana, és az EU szerződéseit sem lehetne gyorsan megváltoztatni.

„Gyorsan és gyakorlatiasan kell cselekedni, Brüsszel szokásos határidői túl hosszúak. Rögtön észre lehet venni, ha a Bizottság nem halad valaminek az intézésével. Ekkor a kormányoknak kell átvállalniuk a felelősséget” - mondta Schäuble, majd hozzátette, tavaly mennyire bosszantotta amikor a brüsszeli politikusok csak lassan reagáltak a menekültválságra.

Megjegyezte, hogy általánosságban az unió egyre szorosabb integrációjáénak a híve, de úgy látja, az egyre növekvő demagógia és euroszkepticizmus miatt ennek most nincs itt az ideje. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.