Schäuble szerint az Európai Bizottság túl lassú a Brexit utáni válság kezeléséhez

2016 július 3., vasárnap 5:28
105

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter a Weltnek adott interjújában azt tanácsolta a Brexit után az EU-ban maradó 27 tagállam kormányainak, hogy ők oldják meg együttműködésben az unió problémáit, ha azt látják, hogy az Európai Bizottság vonakodik ettől a feladattól.

Úgy látja, hogy a kormányközi együttműködések már az eurózóna válsága alatt is sikeresnek bizonyultak. Arra a kérdésre, hogy szerinte meg kellene-e reformálni az európai intézményeket, Schäuble azt válaszolta, hogy ez túl sokáig tartana, és az EU szerződéseit sem lehetne gyorsan megváltoztatni.

„Gyorsan és gyakorlatiasan kell cselekedni, Brüsszel szokásos határidői túl hosszúak. Rögtön észre lehet venni, ha a Bizottság nem halad valaminek az intézésével. Ekkor a kormányoknak kell átvállalniuk a felelősséget” - mondta Schäuble, majd hozzátette, tavaly mennyire bosszantotta amikor a brüsszeli politikusok csak lassan reagáltak a menekültválságra.

Megjegyezte, hogy általánosságban az unió egyre szorosabb integrációjáénak a híve, de úgy látja, az egyre növekvő demagógia és euroszkepticizmus miatt ennek most nincs itt az ideje. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt