15 nappal az olimpia előtt dől csak el a "tiszta" orosz atléták sorsa

Oroszországban kiterjedt, államilag támogatott doppinggal fokozták az atléták teljesítményét. A nemzetközi doppingellenes ügynökség, a WADA jelentése szerint ellenőreik munkáját folyamatosan nehezítették: fenyegetéseket kaptak, nem engedtek hozzáférést az adatokhoz, egyes sportolók meg szimplán menekültek előlük.

Épp ezért döntött úgy a Nemzetközi Atéltikai Szövetség, hogy vétségeikre vagy ártatlanságukra tekintet nélkül az összes orosz atlétát eltiltja az indulástól a riói olimpián. A döntést a magukat tisztának valló sportolók megtámadták, a svájci székhelyű Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pedig július 21-re, 15 nappal az olimpia kezdete előttre tűzte ki a tárgyalásukat, és ígéretet tett a gyorsított eljárásra is. (Via BBC. Címlapképünkön két lebukott orosz sportoló, a Londonban aranyérmet összecsaló Marija Szavinova és egy bronzérmet összecsaló Jekatyerina Pojsztogova látható.)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.