Úgy néz ki, hogy semmi nem volt igaz a körmendi menekültek ablaktöréséből, amiből tömeghisztériát csinált a kormány

2016 július 4., hétfő 17:49
219

Május 5-én először az ATV-n jelent meg egy hír arról, hogy migránsok zaklattak körmendi lányokat. Egész pontosan ez volt az anyag címe:

"Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok"

Az ATV sztorija arról szólt, hogy egy nappal korábban, május 4-én a körmendi menekülttábor lakói megbámulták a szomszédban lévő rendészeti szakközépiskola kézilabdázó diáklányainak edzését, amikor pedig elküldték őket, akkor egyikük berúgott egy ablakot.

A kormány azonnal ugrott a témára, az ATV tudósítása alapján maga Orbán Viktor utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy intézkedjen, és védje meg a lányokat az őket zaklató migránsoktól.

Ezek után Lázár János főminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő is elismételték a dolgot kihangsúlyozva, hogy Magyarországból nem lehet Köln, szóval itt keményen odalépnek a lányokat zaklató, törő-zúzó migránsoknak. Az eset után egy héttel Körmenden már totális volt a hisztéria, a többség nőgyűlölő terroristának látta a menekülteket és bevándorlókat, a rendőrök meg szájba veréssel fenyegették, aki például a nyílt utcán mosolygott.

Csak közben kiderült, hogy a dologból egy szó nem igaz.

A helyi rendőrkapitány és a polgármester is cáfolta, hogy bármi erőszakos, vagy egyáltalán, bármi említésre méltó dolog történt volna. Az ATV legfőbb szemtanújáról kiderült, hogy a helyszínen sem volt, amikor az ablak betört.

"(...) az ablak betörésének egyáltalán nem volt szemtanúja, a sportcsarnokba senki sem ment be, az iskola tiszthelyettese csak utólag vette észre, hogy betört az üveg, a hatóságok pedig semmilyen agresszív magatartást sem tapasztaltak."

Ezt Tiborcz János dandártábornok mondta az eset után, amíg közleményét le nem szedték a rendőrség honlapjáról. Rémhírkeltésről beszélt a helyi polgármester is.

A kormány persze valószínűleg nem véletlenül fújta a lehető legnagyobbra a hisztériát. Május elején minden azzal volt tele, hogy milyen hihetetlenül sok pénzt nyúltak le a Magyar Nemzeti Bank alapítványain keresztül, minden percben, amikor nem erről, hanem az agresszív körmendi migránsok ablaktöréséről volt szó, az tiszta haszon volt nekik.

Ennek a történetnek a méltó befejezését az Index találta meg a rendőrség honlapján.

"Nem történt rongálás a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában.

A rongálás miatt 2016. május 4-én ismeretlen elkövető ellen indított szabálysértési előkészítő eljárást a Körmendi Rendőrkapitányság 2016. július 4-én megszüntette: a vizsgált cselekmény a hatóság álláspontja szerint nem szabálysértés."

Lementettem, mielőtt ezt is leszedik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt