A 444 cikkéről kérdeztek a német parlamentben

POLITIKA
2016 július 5., 18:47
comments 91

Magyari Péter kollégám két hete írt arról, hogy Brüsszel lassan egy éve vizsgálja, hogy leállítsa-e a paksi atomerőmű bővítését, és a magyar kormány abban bízik, hogy német közbenjárással át lehet tolni az Európai Bizottságon a beruházást, a magyar kormánynak pedig egy Moszkvában is befolyásos német üzletember és az EU német biztosa segíthetnek.

A Bundestagban most Sylvia Kotting-Uhl, a zöldek atomenergiai politikusa kérdezte írásban a német kormányt arról, hogy milyen információkkal bír Orbán és Öttinger, valamint Klaus Mangold között a paksi projekt és/vagy az EU állami támogatást érintő eljárását illetően, amiről a 444.hu június 21-én beszámolt.

A válasz diplomatikus: eszerint a német kormány tud a hivatkozott médiajelentésről a szóban forgó találkozó ügyében, de a keretet és a tartalmat illetően nem rendelkezik több adattal, mint amit a médiában lehet találni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt