A hírhamisító Papp Dániel lett az MTVA programigazgatója

media
2016 július 05., 08:02
comments 124

Úgy tűnik, hogy nem vált be a köztévénél Gyurity Mónika, aki a gecigate-ig Simcsika Hír TV-jénél volt vezérigazgató-helyettes, majd innen igazolt át az MTVA-hoz programigazgatónak. 13 hónap után ugyanis távozott a posztról. De nem is ez az érdekes, hanem az, hogy ki lett az utóda.

Az a Papp Dániel, akinek a karrierjét nemhogy megtöri, de kifejezetten segíti, ha a szakma szabályaival ellentétes dolgot követ el vagy ő, vagy az általa irányított terület.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Papp Dániel volt az, aki 2011-ben olyan anyagot vágott össze a Híradó számára, amin úgy tűnik, hogy a Fidesz által nem igazán kedvelt Daniel Cohn-Bendit elmenekült a kérdései elől a budapesti sajtótájékoztatóján. Ez messze nem így volt, emiatt hírhamisítónak nevezte az Index, Papp perelt, de vesztett, szóval lehet hírhamisítozni bátran.

Az MTVA-nál az ilyen jellegű szakmai húzások a jelek szerint csak segítenek, Papptól ugyanis nemhogy elköszöntek volna, de kinevezték a hírszerkesztőség vezetőjének. A legismertebb húzásuk az volt, amikor kitakarták Lominici Zoltán arcát, de a botrány csak tolt egyet Papp karrierjén, mert tartalomszolgáltatási igazgató lett. Mostantól pedig már ő felel az MTVA mind a hat csatornájának műsorstruktúrájáért.

A közmédia nyelvén ez így néz ki:

„A közmédia rendszerében a jövőben szorosabban fog együttműködni a program tervezés és a tartalomgyártás. Gyurity Mónika, az MTVA korábbi program igazgatója munkáját a Duna Médiaszolgáltató Zrt-ben folytatja, míg az MTVA szervezetében Papp Dániel, tartalomszolgáltatási igazgató vezetése alatt a szervezeti hatékonyságnövelés érdekében a programing és tartalomszolgáltatási feladatok integrálódnak.”  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.