A hírhamisító Papp Dániel lett az MTVA programigazgatója

2016 július 5., kedd 8:02
125

Úgy tűnik, hogy nem vált be a köztévénél Gyurity Mónika, aki a gecigate-ig Simcsika Hír TV-jénél volt vezérigazgató-helyettes, majd innen igazolt át az MTVA-hoz programigazgatónak. 13 hónap után ugyanis távozott a posztról. De nem is ez az érdekes, hanem az, hogy ki lett az utóda.

Az a Papp Dániel, akinek a karrierjét nemhogy megtöri, de kifejezetten segíti, ha a szakma szabályaival ellentétes dolgot követ el vagy ő, vagy az általa irányított terület.

Fotó: M1 / youtube

Papp Dániel volt az, aki 2011-ben olyan anyagot vágott össze a Híradó számára, amin úgy tűnik, hogy a Fidesz által nem igazán kedvelt Daniel Cohn-Bendit elmenekült a kérdései elől a budapesti sajtótájékoztatóján. Ez messze nem így volt, emiatt hírhamisítónak nevezte az Index, Papp perelt, de vesztett, szóval lehet hírhamisítozni bátran.

Az MTVA-nál az ilyen jellegű szakmai húzások a jelek szerint csak segítenek, Papptól ugyanis nemhogy elköszöntek volna, de kinevezték a hírszerkesztőség vezetőjének. A legismertebb húzásuk az volt, amikor kitakarták Lominici Zoltán arcát, de a botrány csak tolt egyet Papp karrierjén, mert tartalomszolgáltatási igazgató lett. Mostantól pedig már ő felel az MTVA mind a hat csatornájának műsorstruktúrájáért.

A közmédia nyelvén ez így néz ki:

„A közmédia rendszerében a jövőben szorosabban fog együttműködni a program tervezés és a tartalomgyártás. Gyurity Mónika, az MTVA korábbi program igazgatója munkáját a Duna Médiaszolgáltató Zrt-ben folytatja, míg az MTVA szervezetében Papp Dániel, tartalomszolgáltatási igazgató vezetése alatt a szervezeti hatékonyságnövelés érdekében a programing és tartalomszolgáltatási feladatok integrálódnak.”  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt