Betiltja a gyerekekkel közös ünneplést a pályán az UEFA

2016 július 5., kedd 11:44
81

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azt kéri a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság elődöntős csapatainak játékosaitól, hogy a mérkőzés után ne vigyék be a pályára gyermekeiket.

A walesi szövetség beszámolója szerint az UEFA úgy fogalmazott: aranyos, de nem biztonságos, amikor a játékosok a gyermekükkel ünnepelnek a meccsek után a gyepszőnyegen.

A gyerekekkel közös ünneplés elég elterjedt, a négy évvel ezelőtti Eb-döntőn a spanyolok is családi ünnepséget tartottak a gyepen. A mostani tornán leginkább a walesi játékosok vitték be a mezben öltözött gyerekeiket a meccs után. Náluk hagyomány, hogy a jelentős mérkőzések - például kupadöntők - után a családok együtt ünnepelnek a pályán a győztes játékosokkal.

Bale és lánya az északírek legyőzését ünnepli Fotó: AFP Fotó: DAMIEN MEYER

Gareth Bale az északírek és a belgák elleni meccs után is a gyepen játszott a hároméves kislányával.

„Érzelmileg nagyon fontos volt számomra, hogy megoszthattam az örömömet a lányommal és a családommal. Akkor már négy vagy öt hete nem láttam őket. Csodálatos élmény volt, amit soha nem fogok elfelejteni” - mondta a Real Madrid csatára.

A kamera imádta Fotó: AFP Fotó: KIERAN McMANUS

Az UEFA viszont most azt kérte, hogy a portugálok elleni, szerdai elődöntő után ez ne ismétlődjön meg.

„Ez egy Európa-bajnokság, nem egy családi rendezvény” - idézte Martin Kallent, az UEFA versenyigazgatóját az MTI. Hangsúlyozta: a pálya nem a legbiztonságosabb hely a kisgyerekek számára, hiszen a szurkolók berohanhatnak a játéktérre, a stadion személyzete pedig gépekkel dolgozik a gyepszőnyegen.

„Ez egyre inkább szokás, hogy a családtagok be szeretnének menni a pályára vagy a technikai zónába. De meddig mehetünk el abban, hogy a labdarúgókon kívül másokat is beengedjünk? Csak azoknak szabad a gyepen lenniük, akiknek van akkreditációs kártyájuk. Másoknak nem” - tette hozzá Kallen.

A versenyigazgató figyelmeztetett rá, hogy az UEFA feladata a kockázatelemzés és a stadionok biztonságának fenntartása. Egy picit álságos az UEFA, hiszen a meccsek előtt gyerekek vezetik fel a csapatokat.

Az UEFA-gyerekek maradhatnak Fotó: AFP Fotó: DENIS CHARLET

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt