Kamu Facebook-poszt miatt kezdte nemzetgyilkos férgezni Gyurcsányt Pitvaros polgármestere

politika
2016 július 05., 07:39

„Trianon jogos volt, a határon túli magyaroknak semmi közük a magyarsághoz, különben se akarjanak beleszólni az ország belügyeibe”. Ez az idézet terjed a Facebookon, Gyurcsány Ferenchez kötve. Ilyet ugyan a DK-elnöke nem mondott, de Pitvaros polgármestere, Radó Tibor annyira felhúzta magát, hogy a Facebookon kezdte gyalázni a volt miniszterelnököt.

photo_camera Radó Tibor. Forrás: pitvaros.hu

„Rohadj meg te hazaáruló, nemzetgyilkos féreg!" - szólította meg Gyurcsányt a polgármester. A pitvarosi polgármester azzal indokolta a kiakadását a Délmagyar szerint, hogy a nagyszülei a felvidéki Gútán éltek a második világháborút követő lakosságcseréig, amikor is ott kellett hagyniuk a földjüket, házukat, a múltjukat.

Azt is írta a Facebookok Radó Gyurcsánynak címezve, hogy „Anyám ezt remélem, soha nem fogja látni, mert 70 évesen és két bottal is odasétál hozzád és addig üt, amíg lélegzel. A családom mindig is magyar volt."

Amikor megkérdezték tőle, hogy biztos-e benne, hogy Gyurcsány ilyet mondott, azt válaszolta: „Nem vizsgáltam, hogy tényleg Gyurcsány mondta-e. Ha nem is szó szerint, de hangfelvételen is hallottam már tőle hasonló kijelentéseket".

A DK-s választókerületi elnöke a poszt törlésére és lemondásra szólította fel Radót, de a bejegyezés maradt. Majd amikor Gyurcsány ügyvédi felszólítást küldött, mégis törölte a posztot - írja a délmagyar.

Radó nem lehet könnyű ember. 2012-ben azért kellett kiírni időközi választást, mert a 6 tagú képviselő-testület hosszas vitákat követően kinyilvánította: nem tud vele együtt dolgozni. Ezután lemondott, de újraválasztották. 2013-ban aztán a képviselőtesület mondott le, mert továbbra sem tudtak vele együtt dolgozni. Egyetlen jelöltként ekkor is újraválasztották Radót.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.