Oscar Pistorius hat év letöltendőt kapott

bűnügy
2016 július 06., 07:11
comments 64

Szerdán Johannesburgban jogerősen hat év letöltendő börtönbüntésre ítélték Oscar Pistorius paralimpiai bajnokot.

Oscar Pistorius a bíróság előtt
photo_camera Oscar Pistorius. Foto: AFP / POOL / Herman Verwey

Pistoriust, akinek mindkét lábát amputálták, és atlétaként lett világhírű, azért ítélték el, mert 2013-ban otthonában több lövéssel meggyilkolta 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampt. A sportoló azt vallotta, hogy azt hitte, betörő van a lakásban, és ezért adott le lövéseket.

2014-ben gondatlan emberölésért öt évet kapott, de az ügyészség fellebezett, mert a vád ragaszkodott a szándékossághoz. A súlyosbítást helybenhagyták, amiért a sportoló az alkotmánybírósághoz fordult. Most szerdán jogerősen hat évre ítélték Pistoriust. Kaphatott volna ennél többet is - a szándékosság alapján akár 15 év börtön is kinézett a paralimpiai bajnoknak.

A bíró szerint Pistorius megbánást tanúsított és többször megpróbálta kifejezni bocsánatát és sajnálatát az áldozat családjának. A sportolónak a büntetés felét kell letöltenie, mielőtt feltételesen szabadlábra helyezhetik. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.