Szombaton még súlyosabb állapotok uralkodtak a soproni kapszulahotelben

fesztivál
2016 július 06., 08:41
comments 130

Hétfőn B. beszámolójából tudtuk meg, pénteken milyen pokoli körülmények között szálltak meg a bulizók a soproni VOLT-fesztivál szomszédságában felállított Ohana Capsule kapszulahotelben, ahol se ígért légkondicionáló, se használható vízes blokk nem volt, helyette építési területre telepített konténer, hőség, bűz, mocsok és totális káosz fogadta a gyanútlan vendégeket. Az alvókapszulák egy része zárhatatlan volt, többet csak csavarhúzóval lehetett kinyitni.

Most kaptunk egy másik, szombati beszámolót I.-től, aki mindenben alátámasztja B. szomorú tapasztalatait, sőt az ő élményeiből kiderül az is, hogy a hétvégi vendégek már az életüket sem érezték teljes biztonságban:

Mi szombaton is élveztük barátommal a kapszulahotel vendégszeretetét. "Hatalmas" változások történtek, beszereltek egy klímát a nyitott felület elé, ami azért a látvány miatt egy gyengébb placebó hatással felért, mert egyből csökkent a hőérzetünk. Nem. A szerencsétlen klíma, ami nyilván a teljes kültéri használathoz nem szokott, elkezdett maga alá vizet engedni, így szép lassan ellepte az alatta lévő kábeleket.

Érintésvédelmi szempontból egy csöppet sem izgultunk, ha meg kell halni, hát meg kell halni, legalább fesztivál közelében, és még zarándokhely is lehet akár, ahol minket elért a halál.

Másnap, azaz szombaton mi már a kulccsal sem tököltünk, egyből a csavarhúzót kértük, amit készséggel adtak is, látták rajtunk, hogy nem aznap érkeztünk. Érdekes volt látni, ahogy a káoszon organikus módon felülkerekedik a viszonylagos rend, és ezt az egész helyzetet valahogy mindenki túléli.

Persze, két napig nem fürödtünk, normális wc-ét is egy soproni ebéddel kötöttük össze, és viccesen hatott a vendég lányok kérdése, hogy:

- Hányan állnak még a zuhanyzóra várva?

- Tízen. Ami kb. két és félóra várakozás, ha most beállsz. - segítettem ki őket.

Az a nagy helyzet, hogy mi úgy VOLT-unk vele, hogy ezt a fesztivál élményt nem vehetik el tőlünk, még ha profi módon is csaptak be minket a booking.com-on megjelenő képekkel, szállással. Így a bosszúság mellett, inkább csak röhögtünk az egészen. Szürreális élmény volt, gondolom a hatóságok is csak a művészi értéke miatt engedélyezték ezt a valamiféle építményt szállásadóként.

Örömünket csak fokozta, hogy a "kőkemény" reklamáció után, abból a bizonyos papírdobozból visszaadták a szállásdíj közel felét. Szigorú számadású bizonylatot az ügymenet nem érintett, mivel nyugtát mi sem kaptunk, amikor fizettünk a szállásért.

A két beszámoló alapján levelet írtunk az üzemeltető Ohana Festival Service-nek, hogy valamit mondjanak már arra, amiről a vendégek beszámolnak. Egyelőre nem válaszoltak. Az Ohana egyébként a hétvégi Balaton Soundon is felállítja a konténereket és várja vendégeit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.