Magyar Nemzet: Lázár János bukhatja a Sorsok Házát

politika
2016 július 07., 03:07
comments 55

A lap szerint a Spéder-bortrány miatt több fontos területet is kihúzhatnak az üzletemberrel jó barátságban lévő Lázár János alól. Megemlítik, hogy egyértelműen erre utal az is, hogy a nyugdíjazásra hivatkozva leváltott Németh Lászlóné helyére nem egy államtitkárt neveztek ki, hanem az MNB Monetáris Tanácsából érkező Bártfai-Mager Andrea önálló kormánybiztosként felügyeli majd a Postát és a takarékszövetkezeteket.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a csúszásban lévő Sorsok Háza projekt pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumához kerülhet át. A projekt tényleg nem áll valami jól. Annak ellenére, hogy a Sorsok Háza létrehozásával megbízott Schmidt Mária több helyen bemutatta az intézmény koncepcióját, , a Miniszterelnökség erről nemrég azt mondta, hogy „a tárca nem szerződött senkivel a Sorsok Háza részletes koncepciójának elkészítésére, így nem is kaphatott ilyen anyagot senkitől”.

A Miniszterelnökség szerint a projekt csak akkor valósulhat meg, ha annak koncepciójáról konszenzus jön létre a magyarországi zsidó közösség, a holokauszttúlélők, továbbá az oktatási-kutatási szakértők között. Amíg ez a konszenzus nem jön létre, nem kérnek fel senkit sem részletes koncepció kialakítására.

Az azért különösen fura, mert a Schmidt Máriához köthető Közép- és kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal 2013-ban majdnem 40 millió forint értékben szerződött a Miniszterelnökség az emlékhely szakmai programjának „az emlékhely kiállítási és szakmai programja megalkotása tárgyában kidolgozandó a koncepció keretében szakmai tudományos anyag elkészítése”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.