Hahó, iskolások! Élvezzétek ki a vakációt, mert 2019-től már sokkal rövidebb lesz :-(

oktatás
2016 július 08., 05:00
comments 278
Tanévzáró az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában 2016. június 21-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
photo_camera Tanévzáró az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában 2016. június 21-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

Az új Nemzeti Alaptanterv kialakításakor a tanítási szünetek egyenletesebb eloszlásáról is dönthetnek, jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár. A tervek szerint

2019-től egy-két héttel rövidülhet a nyári szünet, cserébe meghosszabbíthatják az őszi és a tavaszi szünetet,

hogy egyenletesebben oszoljanak meg a tanítási szünetek az évben. Ez az államtitkár szerint csökkentené a gyerekek terhelését.

Palkovics államtitkár szerint a 9 osztályos iskola kérdésével is foglalkozni kell, mert bár annak "számtalan előnye van, de veszélyekkel is jár". (Magyar Idők via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.