Rendőrrobottal ölték meg a negyedik dallasi merénylőt

Három embert fogtak el a csütörtök esti, dallasi lövöldözés után, amiben öt rendőr vesztette életét és további hat és egy civil megsérült, mikor megtámadták őket egy tüntetésen. A tüntetéseket azért tartották, mert a héten két afroamerikai férfit is agyonlőttek a rendőrök az Egyesült Államokban, Louisianában és Minnesotában.

A negyedik elkövetőt pedig egy robottal működésbe hozott bombával ölték meg a rendőrök, miután kudarcba fulladtak a vele folytatott tárgyalások.

Ez volt az első alkalom, hogy a rendőrség robottal likvidált valakit. A technológiát még a hadsereg számára fejlesztették ki. A kamerával felszerelt eszközöket arra használják, hogy robbanószereket szórjanak szét és hozzanak működésbe.

Távirányítós MARCBOT - Fotó: AFP/Chip Somodevilla

Ráadásul a férfi azt állította, hogy bombákat helyezett el a környéken, de miután átfésülték a környéket, nem találtak semmit.

A dallasi rendőrfőnök szerint miután megszakadtak a több órán át tartó tárgyalások, és a férfi újra lövöldözni kezdett, nem maradt más választásuk, mint felrobbantani a gyanúsítottat. Hozzátette, hogy az összes többi megoldási lehetőség veszélynek tette volna ki a rendőröket. (Stale.com)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.