702 másodperc, nyilaskereszt, MDMA

ZENE
2016 július 09., 21:11
comments 54

Három nap Balaton Sound után az agyam annyira hozzászokott az elektronikus zenéhez, hogy itt Budapesten egyszerűen képtelen voltam a délutáni ügyeletet anélkül elkezdeni. A legjobb barátom küldte át nekem emiatt ezt a számot, és azt mondta:

ezt a szerzőn és rajtam kívül még soha senki nem hallgatta végig.

Ez szólt egész délután.

322-es busz - Lantos

én: ki vagy?
a szerző: a 322-es busz az egyetlen őszintén ironikus zenei megnyilvánulás magyarországon. bármilyen balliberális faszverés, felszínes próbálkozás mélyen eltörpül a precíz, szoftveresen szimulált moduláris szintetizátor alapokkal kevert keserű magyar valósággal szemben.

én: miért írtad meg ezt a számot?
322-es busz: 2013 nyarán, egy késő éjszakán, hajnal 3-kor turkáltam az interneten abban a furcsa inszomniás állapotban, ami akkor történik, ha egész nap elektronikus zenét írsz szoftveresen, egész nap obskúrus pityegéseket és zörejeket hallasz, hogy kisajtolj valami elfogadhatót a VST-ből. ilyen tudatállapotban hallgattam titkolt ellenállás - tigris című számát, annak a related videója volt lantos jános beszéde.

az internetes keresés eredeti célja DIVÍZIÓ 88 SAMPLE keresése volt, de sajnos a túl zajos számok nem bizonyultak megfelelő alapnak bármilyen további editációra. de amikor meghallottam a lantost, teljesen biztos voltam benne, hogy ezt az eklatáns szónoki bravúrt az EDM kiállás/DROP bináris tematikájával társítani újszerű húzás lenne. és így is lett.

most ennyit sikerült, egyébként totálisan üres fejjel, teljesen ösztönösen csináltam, gondolkodás nélkül.

utáltam mindent meg még most is, aztán ez így jött.

utóirat:

322-es Busz - Számítógépeztem from 322-es Busz on Vimeo.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.