702 másodperc, nyilaskereszt, MDMA

2016 július 9., szombat 21:11
54

Három nap Balaton Sound után az agyam annyira hozzászokott az elektronikus zenéhez, hogy itt Budapesten egyszerűen képtelen voltam a délutáni ügyeletet anélkül elkezdeni. A legjobb barátom küldte át nekem emiatt ezt a számot, és azt mondta:

ezt a szerzőn és rajtam kívül még soha senki nem hallgatta végig.

Ez szólt egész délután.

322-es busz - Lantos

én: ki vagy?
a szerző: a 322-es busz az egyetlen őszintén ironikus zenei megnyilvánulás magyarországon. bármilyen balliberális faszverés, felszínes próbálkozás mélyen eltörpül a precíz, szoftveresen szimulált moduláris szintetizátor alapokkal kevert keserű magyar valósággal szemben.

én: miért írtad meg ezt a számot?
322-es busz: 2013 nyarán, egy késő éjszakán, hajnal 3-kor turkáltam az interneten abban a furcsa inszomniás állapotban, ami akkor történik, ha egész nap elektronikus zenét írsz szoftveresen, egész nap obskúrus pityegéseket és zörejeket hallasz, hogy kisajtolj valami elfogadhatót a VST-ből. ilyen tudatállapotban hallgattam titkolt ellenállás - tigris című számát, annak a related videója volt lantos jános beszéde.

az internetes keresés eredeti célja DIVÍZIÓ 88 SAMPLE keresése volt, de sajnos a túl zajos számok nem bizonyultak megfelelő alapnak bármilyen további editációra. de amikor meghallottam a lantost, teljesen biztos voltam benne, hogy ezt az eklatáns szónoki bravúrt az EDM kiállás/DROP bináris tematikájával társítani újszerű húzás lenne. és így is lett.

most ennyit sikerült, egyébként totálisan üres fejjel, teljesen ösztönösen csináltam, gondolkodás nélkül.

utáltam mindent meg még most is, aztán ez így jött.

utóirat:

322-es Busz - Számítógépeztem from 322-es Busz on Vimeo.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt