Obama a tervezettnél egy nappal hamarabb utazik haza Európából

Barack Obama a varsói NATO-csúcs után szombaton még ellátogat Madridba, de spanyolországi programját lerövidítve Sevillába már nem megy el, hanem a tervezettnél egy nappal korábban hazautazik. A Fehér Ház tájékoztatása szerint a jövő hét elején Dallasba utazik.

Csütörtök este Dallasban öt rendőrt lőttek agyon orvtámadásokban egy, a rendőri erőszak áldozataira emlékeztető felvonulás végén.

A csütörtöki támadások után a rendőrség még összehangolt, szervezett akcióra gyanakodott, de most már csak az Afganisztánt is megjárt egykori tartalékos katonát, Xavier Mincah Johnsont említik gyanúsítottként. Ő még pénteken életét vesztette: egy parkolóházban vették körbe a rendőrök, majd robbantották fel egy bombakereső robot segítségével, miután kilátástalannak tűntek a vele folytatott tárgyalások.

A nyomozás jelenlegi állása szerint Johnson egyedül támadt a rendőrökre. Korábban azért hihették, hogy több támadó volt, mert Johnson egy parkolóház több emeletéről is lőtt. A belbiztonsági miniszter, Jeh Johnson szerint minden jel arra utal, hogy Johnson egyedül ölt, és nem voltak kapcsolatai nemzetközi terrorcsoportokkal. "A tettét nem terrorizmus inspirálta" - mondta a miniszter.

A korábban elfogott három gyanúsítottról nem közölt új információt sem a miniszter, sem a rendőrség. (Via MTI)