Az olasz sportsajtó szerint Nagy Ádám a Bolognához szerződik

futball
2016 július 10., 04:21
comments 36

Tegnap a Sky Italia alapján a Football Italia azt írta, hogy az olasz élvonalbeli Bologna csapata megegyezett a Ferencvárossal a 21 éves Nagy Ádám átigazolásáról. Vasárnap aztán erről cikkezett a legnagyobb olasz sportlap, a Gazzetta dello Sport is.

Nagy a magyar válogatott egyik legjobbja volt az Európa-bajnokságon, és az ország egyik legtehetségesebb fiatal játékosa. Már az osztrákok elleni fantasztikus teljesítménye után felfigyeltek rá a játékosmegfigyelők.

Nagy Ádám 17-es számmal a tavaly nyári U20-as világbajnokság csoportmeccsén, Brazília ellen. (MTI/EPA/Dean Pemberton)
photo_camera Nagy Ádám 17-es számmal a tavaly nyári U20-as világbajnokság csoportmeccsén, Brazília ellen. (MTI/EPA/Dean Pemberton)

A védekező középpályás sorsáról már akkor nagy találgatás kezdődött, amikor a válogatott még versenyben volt Franciaországban. Állítólag érdeklődött iránta az angol bajnok Leicester City, az Olympique Marseille, de legtöbbet a portugál bajnok Benficáról lehetett hallani.

Az ottani sajtó sokat foglalkozott az esetleges üzlettel, és az Á Bola szerint a lisszaboni csapat elnöke 2 millió eurót is megadna a Ferencvárosnak, ha csapatában tudhatná a magyar szűrőt.

A Bologna érdeklődése sem új. Június közepén terjedt el, hogy a bajnokságban 14. helyen végző csapat két magyart is szívesen szerződtetne: a Werder Bremen alkalmazásában álló Kleinheisler Lászlót és Nagy Ádámot. Előbbire kicsi az esély, mivel német klubja számít az egykori felcsúti játékosra, a Fradi játékosával ugyanakkor úgy fest, sikerült dűlőre jutni.

A friss értesülések szerint Nagy vételáráról már megállapodott a Bologna és a Ferencváros, a középpályás pedig már hétfőn részt vesz az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon Olaszországban. Az ár természetesen nem publikus, de a Benfica által megpendített kétmillió euró nem lenne nagy pénz Nagyért. Ez nagyjából 600 millió forint - két éve az akkor szintén 21 éves Mohammed Besicért ennél sokkal többet, 4 millió fontot fizetett a Fradinak az Everton. Ennek a pénznek jelentős része a játékost kinevelő Hamburghoz került, de még így is maradt közel félmilliárd az Üllői úti kasszában.

Kissé bezavar a képbe, hogy közben az O Jogo portugál lap arról cikkez, szerintük a magyar klub mégis a portugálokkal egyezett meg, a játékos pedig hamarosan Lisszabonba érkezik, hogy aláírja ötéves szerződését. Az mindenesetre a portugál hír ellen szól, hogy a pirosak állítólag végül csak 1,5 millió eurót fizetnek Nagyért, ami az érdeklődést látva alacsonynak tűnik.

Nagy pályafutása szempontjából a Bologna első ránézésre okosabb választás. A Benfica igazi sztárklub, ahol Nagynak az Eb egyik legnagyobb felfedezettjét, a Bayernhez távozó Renato Sanchest kellene pótolnia, de így is eltarthat egy darabig, amíg a magyar játékos ott biztos kezdőhelyet küzd ki magának. A Bolognában jobb esélye van egyből csapatba kerülni, Olaszországban inkább szem előtt lesz a nagy kluboknak, 21 évesen pedig bőven van ideje, hogy európai topcsapatba kerüljön.

Bolognában nem ő lenne az első magyar, hiszen Détári Lajos 1990 és 1992 között 40 meccset játszott a csapatban, amelyik egyébként hétszeres olasz bajnok. Az edző a volt szövetségi kapitány, Roberto Donadoni. (Football Italia / zerozero)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.