Cameron már csomagolhat, szerdától Theresa May lesz a brit miniszterelnök

külföld
2016 július 11., 15:27
comments 130

A még hivatalban lévő kormányfő bejelentette, hogy szerdán átadja a helyét May-nek. Erről kiadott egy közlemény is, ahol azt írta, Andrea Leadsom jó döntést hozott, mikor félreállt. Cameron szerint világosan látszik, hogy a konzervatív Párt túlnyomó többsége Theresa Mayt támogatja. Személy szerint örül annak, hogy May lesz a következő miniszterelnök, mert erősnek és hozzáértőnek tartja, aki képest lesz vezetni az országot a következő években. Hozzátette, hogy az új kormányfő számíthat a támogatására.David Cameron és Theresa May - Fotó: AFP

Theresa May 2010 óta volt az ország belügyminisztere, a népszavazási kampányban a maradás mellett állt ki.

Cameron kedden még lezavarja az utolsó kormányülését, szerdán délelőtt pedig még megjelenik az alsóházban, hogy a képviselő kérdéseire válaszoljon. Lemondását. Így az új miniszterelnök már szerda este hivatalba léphet.

Szerdán derült ki, hogy May maradt az egyetlen jelölt a Konzervatív Párt vezetéséért folytatott versenyben, miután az utolsó riválisa, a Brexit-párti Andrea Leadsom is lemondott egy hülye interjú miatt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt