Orbán Viktor: Magyarország segített megmenteni az európai életmódot

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottságot hibáztatja az Európai Uniót sújtó válság miatt a Frankfurter Allgemeine Zeitungban hétfőn megjelent cikkében, és azzal a felhívással fordul a tagországokhoz, hogy vegyék vissza a hatalmi jogköröket Brüsszeltől.

Orbán a bizottság hibáinak egyik bizonyítékaként említi, hogy Nagy-Britannia lakossága megszavazta az ország kilépését az unióból. A magyar miniszterelnök szerint véget kell vetni "az európai terv idealizálásának".

Orbán szerint az EU válságát részben az idézte elő, hogy megnyitotta határait a migránsok előtt, részben az, hogy egyes tagországok az Európai Bizottság "hallgatólagos beleegyezésével" hagyták elszabadulni költségvetési hiányukat.

Emiatt veszélybe került a két legjelentősebb európai vívmány: a közös valuta és az egységes belső piac.

Azáltal, hogy Magyarország lezárta határait a migránsok előtt, segített megmenteni az európai modellt és életmódot - írja a magyar miniszterelnök a FAZ-ban. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.