Az FBI 45 év után megszüntette a nyomozást az USA egyik legtitokzatosabb bűntényében

Az FBI 45 évnyi eredménytelen munka után megszüntette a nyomozást a DB Cooper-ügyként elhíresült bűntényben.

A Szövetségi Nyomozó Iroda szóvivője szerint ez volt minden idők egyik legmegterhelőbb nyomozása az FBI számára, mégsem találtak semmilyen nyomot az elkövetőhöz, még a kilétét sem sikerült megtudni. Pont emiatt több bűnügyi szakértő is úgy tartja, hogy

ez volt a tökéletes bűntény.

1971. november 24-én felszállt egy férfi a Northwest Airlines Portlandből Seattle-be tartó járatára. Az utasadatok szerint DB Coopernek hívták, de az FBI szerint ez nem az igazi neve. Kép sincs róla, csak ez, a szemtanúk leírásai alapján összerakott rajz:

Annyit tudni még biztosan a férfiről, hogy fekete öltöny és nyakkendő volt rajta.

A gépen megmutatta az egyik légiutas-kísérőnek, hogy bomba van a táskájában. A seattle-i landolás után Cooper csak 200 ezer dollárért és néhány ejtőernyőért cserébe engedte el az utasokat, na meg azért az ígéretért, hogy a gép elviszi Mexikóba.

Megkapta, amit kért, a gép pedig el is indult vele, ő azonban út közben a testére erősítette a pénzzel teli táskát, és ejtőernyővel kiugrott a repülőből.

Igaz, ez a 200 ezer dollár ma már 100 millió forintot sem érne, 45 évvel ezelőtt, nem sokkal a Bretton Woods-i pénzügyi rendszer megingása után rengeteg pénz volt. (The Hill)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.