Ellenzéki offenzíva indult Aleppóban

külföld
2016 július 12., 02:26
comments 34
Aleppóban negyedik éve tombol a háború. Ezen az ellenzéki negyedek körbezárása előtt egy nappal készült képen aleppói gyerekek játszanak háborúsdit az ellenzékiek kezén lévő óvárosban. AFP PHOTO / AMEER ALHALBI
photo_camera Aleppóban negyedik éve tombol a háború. Ezen az ellenzéki negyedek körbezárása előtt egy nappal készült képen aleppói gyerekek játszanak háborúsdit az ellenzékiek kezén lévő óvárosban. AFP PHOTO / AMEER ALHALBI

Nagyszabású, összehangolt offenzívát indítottak a rezsimellenes erők - köztük az an-Núszra Front - Aleppo nyugati, a kormányerők kezén levő negyedei ellen. Az offenzíva célja a kormányerők ostromgyűrűjének megtörése és kiűzésük az ország második legnagyobb városából.

Az orosz hadsereg légitámogatását élvező, Aleppo térségében a kurd erőkkel is együttműködő kormányerők július 7-én vágták el az ellenzéki erők utolsó utánpótlási útvonalát, ez tette szükségessé az összehangolt támadást.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű, londoni központú emigránsszervezet jelentése szerint a felkelők négy irányból indítottak támadást, elsősorban az óvárosban.

Adataik szerint a lázadók mintegy háromszáz rakétát lőttek ki Aleppó nyugati részeire, legalább kilenc civil halálát okozva, az óvárosban pedig felrobbantottak egy alagutat, 19 katonát ölve meg. Tizenhárom civil az ellenzékiek negyedei ellen intézett légicsapásokban halt meg, többségük a frontvonal mellett fekvő Bab al-Makam negyedben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.