Index: A DVBBS tagjai otthagyták az eszméletlen lányt, akit később mentő vitt el

bűnügy
2016 július 12., 11:34
comments 329
photo_camera A DJ-k.

Az Index tudott meg újabb részleteket a DVBBS öltözőjében rosszul lett lányok esetéről. Az áldozatok ismerősei szerint a koncert végén a kordonok között jött egy magyar nő és egy külföldi férfi, ők választották ki a hat lányt. Ekkor felmehettek a színpadra, és kaptak egy üveg vodkát.

A buli után bementek a DVBBS konténerébe, ahol

"előkerült valamilyen ital, amelynek az üvegét nem látták, és felespohárban kínálták őket"

Ez az ital okozhatta a filmszakadást, írja az Index.

A bent lévő hat lány közül hárman biztosan rosszul lettek. Volt, akit úgy vittek el, hogy a mentők a helyszínen infúziót kötöttek a karjukba.

Az Index szerint ellentétben azzal, ami az első hírekben volt, a lányokat nem takarítók, hanem fesztiválozók találták meg. Ők ekkor már az egyik lányt keresték, és szóltak a biztonságiaknak is, együtt mentek a backstage-be. Ekkor még a DJ-k is ott voltak.

A biztonságiak elvitték az egyik síró lányt, és mire visszamentek, a fellépők eltűntek, és ott hagyták az egyik eszméletlen lányt. Őt később mentő vitte el.

A DVBBS, ami vasárnap este már Ibizán lépett fel, annyit közölt,

„megrázott minket, hogy a Balaton fesztivál (sic!) néhány látogatója áldozata lett olyan eseményeknek, amik miatt kórházba kerültek. A rendőrség az együttműködésünket kérte a nyomozásban, és természetesen mindent megtettünk. A rendőrség megerősítette, hogy semmi kapcsolat nincsen közöttünk, és a történtek között, ezért mentünk tovább pár órával később az ibizai fellépésünkre. Ettől az esettől függetlenül zajlik egy marihuánával kapcsolatos ügy, mi szívesen válaszolunk ezekre a vádakra, és készségesen segítünk a rendőrségnek megoldani az esetet. Gondolatban az áldozatokkal és a családjaikkal vagyunk. Alex és Chris"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.