Kisbabát sebesített meg biztonságiőr-robot Kaliforniában

külföld
2016 július 12., 18:17
comments 107

Kaliforniában már több bolt és pláza is alkalmaz robot-biztonságiőröket, olyanokat, mint ez a fehér, itt:

Ennek az a feladata, hogy az arcfelismerőjével kiszúrja a keresett bűnözőket, érzékelje, ha valamilyen incidens van kialakulóban, és értesítse a biztonsági őröket, vagy ha kell, a rendőrséget.

Most azonban az ABC News szerint egy 16 hónapos kisgyerekkel tűzött össze egy ilyen robot egy Palo Alto-i plázában. A robot először nekiment a gyereknek, aki erre elesett. A robot viszont nem állt meg, hanem átment a kisfiú egyik lábán.

A gyereknek csontja nem tört. csak bedagadt a lába, és a bőrét karcolta meg a robot teste. Egyelőre nem tudni, hogy a robot miért nem vette észre a kisfiút, a gyártó ugyanis még nem reagált a balesetre. (Mercury News)

A dolog további érdekessége, hogy valószínűleg pontosan ugyanez a robot szerepel (ugyanaz a pláza is) a 444 San Francisco-i videójában is, 8 percnél:

link Forrás

Tbg így jellemezte most a gyereksebesítő robotot:

„Amikor ott jártunk, teljesen nyugodtnak tűnt, bár az már akkor is feltűnt, hogy sietős a dolga, folyton ide-oda sasszézott, pittyeget. De tényleg, folyton járt-kelt, mint R2D2, amikor valami titkos misszióban van, és nem árulja el 3PO-nak. Ahogy a videón is látszik, végül egy járókelő avatott be minket, hogy mit csinál a robot, mert magától még ezt sem mondta meg.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.